View Single Post
Eski 18-11-2018, 14:52   #3577
latif.07
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 192
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo Mesajı Göster
Tavuk çiftliği olan bir tanıdığımdan kesime 20 gün kala gelen üç adet broilerim var. ( Hikayesi şöyle: Asoo / Hayalbağ ) Şu sıralar bencileyin köy hayatına alışmaya çalışıyorlar. Başka bir deyişle tavuk olmayı öğreniyorlar.

Sorum şu:

Yumurta yapmaya kadar işi ilerletebilirler mi? Yoksa Tavukluğun gereklerini tam olarak yerine getiremeden erken yaşta ölürler mi?
bizde yaklaşık 27-28 tane civcivi vardı sonra büyüdüler tavuk, horoz oldular. işlerimizin yogunluğundan kesemedik ve yumurtladılar ama sonra kalp krizi geçirmeye başladılar nefes alamıyorlardı 2-3 tanesi en azından bu şekilde rahatsızlandı ölmeden kestik. sonra hepsini kestik, yani yumurtlarlar ama çok acı çekiyorlar yürüyemez oluyorlar bacakları rahatsızlanıyor veya bir taşın kenarında nefes alamaz konuma gelip saklanıp ölüyorlar en iyisi onlara bu acıyı çektirmemek ve kesmek diye düşünüyorum ama içlerinden yumurtlayanlar olmuştu. bazılarının yumurtalıkları yağlanırsa yumurtlayamıyor yani kısır gibi yaşıyorlar diye duymuştum bizdede bu şekilde yumurtlamadan yaşayanlar vardı zamanla bacakları eğildiği için kestik. gene siz bilirsiniz.

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön