View Single Post
Eski 04-11-2018, 19:15   #122
arslanereli
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2014
Şehir: sakarya
Mesajlar: 142
Benim pazarlamamda ambalaj var işçilik, nakliye muhasebe ( faturalı veriyorum ) sera kirası ( dış seram kiralık ) elektrik besin toplam maliyetim 59 kuruş.
Bir seranın kendini amorti etmesi tamamen pazarlamaya bağlı. Hale verirseniz üç yılda markete verirseniz bir buçuk iki yıla direk müşteriye verirseniz ( lokantalar gibi ) bir yılda. Ayrıca işin ne kadarına hakimsiniz. Hiçbir şey bilmeden girerseniz ilk bir iki yıl birşey beklemeyin. Çünkü besini dışarıdan alacaksınız danışmanlığı dışarıdan alacaksınız (danismanlik almazsanız hiç ürün yetistiremezsiniz) pazarlamada aracilarınız olacak dolayısıyla kendi maasinizi ( kendinize örneğin 5000 maaş yazsanız )ancak çıkarırsınız. Zamanla işi öğrenir aradaki ( üretim dışındaki ) maliyetleri kaldırınca para kazanmaya başlarsınız.
Bu işi iki türlü öğrenirsiniz. 1. Kolay yoldan. Aracılar kullanırsınız biraz önceki saydıklarım. Danışmanlık besin vs. Sizde para kazanırsınız en azından almasa da damlar.
2. Zor yoldan ( ben zor yoldan öğrendim hiç tavsiye etmem) deneyerek para kazanmayı bırakın harcayarak senelerce binlerce ürün atarak psikolojik ve maddi bir savaş vererek.
Karar size kalmış.


Düzenleyen arslanereli : 04-11-2018 saat 19:17 Neden: Yazim hatası
arslanereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön