View Single Post
Eski 01-11-2018, 08:05   #1610
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Atlas çeliklerini suda köklendirme

Bir kısım atlaslar nedense yapraklarına su gitmediği için olabilir zaman içinde nerede ise kuruyorlar. Sebebini tam olarak bulamadım. Bunlardan çelik alarak toprağa diktiğiniz zaman ise nerede ise kurumak üzere bulunduğu için canlanmıyorlar. Bazı arkadaşlarımızın atlası suda köklendirme ile ilgili bilgilerine dayanarak zaman zaman su içinde köklendirmeye çalıştım. Bu denemelerimde bir kısım başarısızlıklar olsa da oldukça fazla kısmında başarılı oldum. Bazı çeliklerde ne kadar keserseniz kesin çürüme, erime olabiliyor. Yeniden kesip birkaçgün kesik yerin kurumasını bekleyip yeniden deneme yaptım. Oldukça fazla çeliği köklendirmeme rağmen üç günlük gezi sırasında nedense düşmüş ve susuz kalmışlar. Onları yeniden su içinde bıraktım. Fotoğraflarını çekersem eklerim. Tek dezavantajı su ortamından toprak ortamına diktiğiniz zaman bir kısmının kuruyabilmesi. Nedenini bilemiyorum. Su içindeki ortama toprak ekleyip bir süre bekledikten sonra dikilirse tutma şansı daha yüksek olabilir.

Güneş az da olsa gören aydınlık ortamda köklendirmek gerekiyor. Saydam olmayan bir kap içinde olursa daha iyi olabiliyor. Benim bardakta köklendirmeye çalıştıklarımda belkide biraz daha fazla mikroorganizma ürediği için erimeler daha fazla oldu. Yeniden yıkayıp bakterileri azaltmaya çalıştım.

Suda köklendirdiğim atlas çeliğinin fotoğrafları. Gövde üzerinde bulunan kireçten sudaki geçirdiği aşamalar görülebiliyor.

Name:  Atlas suda köklendirme 2.jpg
Views: 675
Size:  18.0 KB

Name:  Atlas suda köklendirme 1.jpg
Views: 721
Size:  15.1 KB

Name:  Atlas suda köklendirme.jpg
Views: 679
Size:  23.7 KB

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön