Konu: bahcedenn
View Single Post
Eski 26-10-2018, 19:50   #3
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Meksika Salatalığı

Name:  Sour Gherkin I.jpg
Views: 4398
Size:  72.7 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Çok yıllık
  • Tohum Türü: Kabakgiller
  • Tohum çeşit adı: Meksika Salatalığı - Mexican Sour Gherkin - Cucamelon, Melothria scabra
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 5
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Istanbul
  • Tohumun kökeni: Orta Amerika
  • Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
  • Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sn. kader_bpkp
  • Dağıtılacak tohumun saflığı: Etrafında hibritleyecek bitki olmadığı için izolasyon önlemi alınmadı.
  • Kullanılan gübreler: Sadece organik kökenli gübreler kullandım.
  • Kullanılan ilaçlar: Organik tarımda kullanılması onaylanmış zirai ilaçlar kullandım.
  • Hasat yıl ve ayı: 2018 Eylül
  • Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
  • Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 70-80 gün
  • Büyüme alışkanlığı: Sarılıcı
  • Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Bu ekşi Meksika Salatalıkları 2-3 cm boyunda ve ufacık bir karpuz görünümlü olup gerçekten de söylendiği gibi limonlu salatalık tadındalar.
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Kuvvetli gelişen yayılıcı bir çeşittir. Tohumdan ilk fidelediğiniz zaman gelişimleri çok yavaş oluyor. Fakat kalıcı yerlerine alıştıktan sonra atağa geçiyorlar ve tüm yaz boyunca sürekli gelişim halindeler. Bu yüzden sarılacakları bir çit kenarına dikmekte fayda var. Yoksa kendi başlarının çaresine bakıyorlar. Verimli bir hasat için tam güneş gören, zengin ve iyi drenajlı bir toprak kullanınız. Sürekli boy atma ve yayılma eğilimindeler. Suyu sever. Sıcaklarla atağa geçer. Su ve sıcaklıklarla doğru orantılı olarak verimlidir. Fakat susuzluğa ve hastalıklara da dayanıklıdır da. Aynı bitki üzerinde bulunan erkek ve dişi çiçekler ile kendi kendine tozlanır.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Bildiğiniz minyatür bir karpuz görünümünde olup tadı ise üzerine limon sıkılmış salatalık gibidir. Atıştırmalık olarak, turşu olarak ya da salataların içerisine doğrayarak tüketebilirsiniz. Turşusunu çok beğendik. Biraz çekirdekliler ve turşu halinde oldukça belirginler. Çekirdekler kütür kütür ağzınızda patlıyorlar. Buna rağmen denemeye değer.
  • Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumunu alacağımız meyveleri mümkün olduğu kadar dalında bekletip iyice olgunlaşmasını sağlıyoruz. Sonrasında ise aynı salatalık tohumu alır gibi tohumlarını alıyoruz.

Name:  Sour Gherkin II.jpg
Views: 4234
Size:  72.8 KB
Name:  Sour Gherkin III.jpg
Views: 4200
Size:  58.9 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön