View Single Post
Eski 26-10-2018, 12:45   #32
its_just_a_ride
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Vallahi bu konuda çok haklısınız. Ben de üzülüyorum buna. Kimi ürünler çok önemli değil fakat bazı ürünler o kadar önemli ki yazık oluyor o tohumlara.

Akşam mesela, aklıma takılan bir ürünü 2013-2014 Etkinliği'nden sonra ilk kim paylaşmış diye tam 3 saat aradım. Aslında nesli tehlike altında olan kıymetli bir tohum değil. Sırf forumda ilk paylaşana ayıp olmasın diye o kadar vakit harcadım. Bu arada forumun Arama Motoru da doğru çalışmıyor. Bu yüzden tek tek 2013-2014 Etkinliği'nin paylaşımlarını kontrol ettim. Orda çıkmadı, 2014-2015 Etkinliği'ne baktım. Orda da çıkmadı ve sonunda 2015-2016 Etkinliği'nde bulabildim çeşidi.

Hadi tohumun kökenini bilmiyor olabilirler. Fakat tohumun geldiği yeri bile doğru yazmıyorlar. Geldiği yer Etkinlik deyip geçiveriyorlar. Hiç araştırma yapmaya gerek olmadan sadece ve sadece size tohumun kimden geldiğine doğru bakarak yazabileceğiniz bilgiler bunlar.

Kimi vakit de Etkinlik'te İlk Dağıtan ile Tohumun Geldiği Yer'i karıştırıyorlar.

Bir diğer çok yapılan hata ise kopyala yapıştırın bile doğru yapılamaması.
Tohum paylaşımcıları ve talep edenler basit bir excel dosyası açıp yıldan yıla arz-talep listeleri oluşturarak kendi işleyişini sürdürebilir. Onca tohumun tasnifiyle uğraşmanın yanında bunlar çok basit işler.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön