View Single Post
Eski 24-10-2018, 20:48   #16
Ayazkızı
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Dün kundak arkadaşlarım geldi. (Dünyaya geldiğimiz günden beri arkadaşız 60 yıl oldu) Sağlıklı beslenmeden bahsederken kavanoza yaptığım sauerkraut'u açtım. Önce koku testinden geçti. Muh-te-şemmmm bir kokusu var.. Sonra tat testi yaptık. Muhteşem kelimesi yetmez anlatmaya. Küp'ün içinde neler olduğunu bilmiyorum..Ama kavanozdaki böyleyse küp'ün içinde fermente olan beni büyük bir beklentiye soktu...

Bu arada başka fermente turşu denemelerimde var tabii...pancar, ( Kvas diyorlar... benim bildiğim kvas çavdar ekmeğinden oluyor) Kornişon, kelek...yarın pazara gidip başka neler var diye bakacağım. şu an aklımda karnabahar var..bakalım neler deneyeceğim..

Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön