Bitki türü: sebze
Bitki ömrü: tek yıllık
Tohum Türü: Kabak
Tohum çeşit adı: Çerezlik kabak (Ordu köy)
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır, ilk bu yıl üretim yaptım
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova/Altınova
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir arkadaşımın hanımı Ordu'nun bir köyünden getirmiş
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında "iri alaca" ve sarı karpuz da yetiştirdim. Ama renk ve görünüşlerine bakıldığında birbirlerinden hibritlendiklerini zannetmiyorum.
Tohumu ilk paylaşan: bilemiyorum
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): sadece 1 er kez sıvı kükürt ve organik tarımda kullanılan NeemAzal T/S kullanıldı.
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: bilmiyorum
Hasat yıl ve ayı: Eylül-Ekim
Bitki tipi ve gelişim durumu: yayılıcı, verimli
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Uzunlamasına ve enine büyüyor, olgunlaşınca sararıyor. Çekirdekleri bol. Sebzesi dış kabuğu hafifçe kazınıp kuşbaşı doğrandıktan sonra haşlanıp kavruluyor ve yoğurtla çok güzel oluyor. Tarifi eksik yapmış olabilirim (eşim bilir
. Olgunlaşması için iyice sararması gerekiyor.
Yetiştirme özellikleri: Tohumdan fideye, fideden toprağa, kolay gelişen, verimli
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart-Nisan viyole, Mayıs-Haziranda fide olarak toprağa
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, ben su sıkıntısı çektiğim halde yetiştirebildim. Ama su olsa çok daha iyi olurdu zannediyorum.
İklim gereksinimleri: Yalova Altınova'da güzel gelişti. Sıcak iklimde daha iyi olacağını düşünüyorum.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül-Ekimde tam olgunlaşınca alınır.