View Single Post
Eski 19-10-2018, 19:23   #13
Kozanli
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
Sayın Ayazkızı, saurkraut yazınızı okuyunca umutla Türkiye'de de varmış dedim.
Anladım ki siz de bu gıdayla Almanya'da tanışmışsınız.
Ben de ilk zamanlar saurkraut yemeğini hiç sevmezdim.
Daha sonraları o kadar çok sevdim ki her öğün önüme konsa hayır demem.
Aracımla seyahat ettiğim için gelirken 10-15, 500 gr lık torbalardan getiririm.
Saurkraut bir turşu değil tabi, salata hiç değil.
Turşu ve salatayı ocakta ısıtıp pişiremezsiniz.
Saurkraut biraz sıvı yağ, çorba kaşığı veya yarısı salça ile kısık ateşte pişirildiğinde yemesine doyum olmuyor.
Saurkrautu ben genelde marketten alırdım.
Yugoslavya komşularım ise çuval çuval dolusu lahana alıp evde kendileri 50-100 litrelik plastik bidonlara doldurup üç haftada tamamdır derlerdi.
Benim yaşadığım yer lahana üretiminde ilk sırada ülkemizde.
Hep içimde bir ukde, neden ülkemizde bu saurkraut yapan bir işletme yok.
Veya varda ben mi bilmiyorum!
Ülkemiz adına bir eksiklik.

Eklenen Resimler
 
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön