View Single Post
Eski 15-10-2018, 03:28   #121
TUĞRULÜNAL
Ağaçsever
 
TUĞRULÜNAL's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2018
Şehir: İSTANBUL/KASTAMONU
Mesajlar: 79
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdary69 Mesajı Göster
Türkiye'de üretimi patlama yapsa bile her ürünün bir ihraç değeri vardır. Türkiye'de tüketimin 10 katı üretim de olsa ihraç değerinin altına düşmez, hele ki cevizde.

Bu arada, ben de bu seneki toptan fiyatlarını merakla beklemekteyim
Mesala Fındıkta olduğu gibi,mesela kayısıda,mesela incir ,zeytin vs. olduğu gibi diyorsun.
Fındıkta dünyanın % 70 üretimi bizde ,ama borsası almanyada diyorlar.Fındıkta bile bir sene birseneyi tutmuyor.Kayısıya hiç değinmiyim.
Zeytini bu sene tüccarlar 4,5 tl den alıyorlarmış(ham zeytin)
Cevizde fiyatların 10-15 yıl daha düşeceğini beklemiyorum bende,ama bunların başına gelen niye cevizin başına gelmesin.Ceviz uzaydan geliyor gibi anlatmışınız.
Elin amerikalısı çıkar birgün gelir,siz ekmeyin biz size daha ucuza satalım der,bir ceviz söküm eylem planı hazırlanır,cevizini sökene hibe,alternatif ürünler hikayesi falan(zamanında nar da olduğu gibi).

Sözün özeti 10-15 yıl daha ucuzluyacağını zannetmiyorum.Çünkü verime geçemiyoruz,karasal bölgelerde fernor öneriliyor, ve hala sözde duayen büyük fidancılar bile tozlayıcı olarak fernette diyor.Adam denememiş bile.
Chendler olmassa fernor verelim abi ,oda olmassa şebin olsun.şebin olmadı bide kamanı dene,kamanda olmadı yeni çıktı Tulare süper ,elinde ne varsa gönder gitsin.Bu şekilde giderse ceviz fiyatları zaten düşmez.
Ama türkiyede ceviz işi fidancıların abartılı rakamlarıyla değilde,üniversitelerin tacari düşünmeyen hocaların eline bırakılırsa ceviz üretimi bugünkü üretimin 10 katı artırılabilir rahatlıkla.
Benim kendi düşüncemdir,katılmayan olabilir,herkese selamlar ve saygılar.

TUĞRULÜNAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön