View Single Post
Eski 10-10-2018, 23:48   #4
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi urbanek Mesajı Göster
Arkadaşlar köye kaçış hayallerimin ilk adımını attım. Geçen hafta Trakya'nın küçük bir köyünden arsamızı aldık. Şimdi sıra geldi içine bir taraftan evimizi yaparken diğer taraftan bahçeyi dizayn etmeye. Bu başlıkta sizlerden ev yapımı konusunda destek ve tavsiye almak istiyorum.
İlk planım ekonomik davranıp, konteyner yerleştirmekti ama internetten biraz taratınca öğrendim pek de öyle değil: Hafriyat, 50 cm subasman, nakliye 75 m2 lik bir konteyner fiyatını 45 bin- 60 bin TL civarına getiriyor. 5 sene kullanıp ev yapayım diyince tüm bu masraflar moloz çöplüğüne gidecek. Toprağı maximum kullanma adına, bu konteyneri ev yapılacak olan alana yerleştirince, kaldırıp evin inşaasını yapayım diyince bahçedeki yaşam da kesintiye uğrayacak. Evi en başta inşaa etmek şimdilik daha mantıklı görünüyor. Ama daha maliyetli tabii ki.
Köy içi bir arsa olduğundan, Edirne İl Özel idareye gidip iki katlı toplam 140-150 m2 bir tip proje seçmeyi planlıyorum. İşte asıl sorularda bu seçimin ardından geliyor:
1) İki katlı basit bir köy evinin maliyeti ne kadar olur? Anahtar teslimi yapan müteahitler'den fiyat alan arkadaş var mıdır aranızda? Kaç liraya, ne kadar sürede yaparlar?
2) Müteahitle çalışmayıp, hafriyatı, kaba inşaatı, ıslak zeminleri, sıva, boya, çatı, mantolama işlerini ayrı ayrı ustalarla anlaşırsam daha ucuza mal eder miyim? Yoksa müteahide verdiklerinden daha yüksek işçilik maliyeti mi çıkarırlar? 3 saatlik mesafede yaşıyorum, uzaktan bu şekilde yapabilen var mıdır?

Teşekkürler, Urbanek
Ev yaptırmaya kalktığınız da hangi yöntemi seçerseniz seçin kazıklanmak kaçınılmazdır. Kabala yaptırmayı seçerseniz; En dandik malzemeden bir ev yaparlar ve evi yaptırmak için harcadığınızdan daha fazlasını tamirata harcarsınız.
Her aşamayı ayrı ayrı ustalara yaptırırsanız; Bir ustanın yaptığını öbür usta beğenmez. Biri diğerinin yaptığını bozar, yeniden yapmaya çalışır ve böylece yıllaaaar yıllaaaar geçer ama eviniz asla bitmez. Bilmem anlatabildim mi?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön