Konu: Zekoş
View Single Post
Eski 09-10-2018, 10:46   #3
Zekoş
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 805
Çankırı Yerli Hıyarı

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Salatalık
Tohum çeşit adı: Çankırı hıyarı
Tohum kaç yıldır sizdedir Tohum gecen sene gelmisti bu sene yetistirdim
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çorum
Tohumun kökeni :Çorum
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında 2 ay önce ekilmis baska salatalık vardı etkilenmesinden emin değilim.Ancak geldigi yerde etkilendi sanırım.Farkli salataliklar oldu.Yinede yerli tohum oldugu icin ve tadini begendigim icin paylasmayi düşündüm.Çankırı da devamlı ektikleri bir türmüş.
Tohumu ilk paylaşan:Ben olabilirim
Kullanılan gübreler :Yanmıs hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar :İlac kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Zaman araligiyla ekerek yapmaya çalistim.
Hasat yıl ve ayı:Agustos 2018(gec ekim yaptigim icin daha erken olabilir)
Bitki tipi ve gelişim durumu:Sırıga sardırılırsa daha düzgün ve verimli oluyor.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Küçük haldeyken dikenli çıtır çıtır tursuya yakisir.Kahvaltilik olarak da yemeye uygun tadi lezzetli..Çok cekirdekli degil..
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Havaların ısınmasiyla direk topraga ekilebilir.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler:yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Düzenli su ve nemli ortam seviyor.
İklim gereksinimleri
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Tam olgunluga erişince kabuk rengi koyu sarı renk alıyor.Sapı kurudugunda tohumu alınabilir.







Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön