View Single Post
Eski 08-10-2018, 13:27   #42
emrecey
Ağaçsever
 
emrecey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 51
malç tekniğini seneye bende denemek istiyorum ama doğal olanı tercih etmek istiyorum. Bunun içinde çevremde çok bulunan çam iğnelerini denemeyi düşündüm onuda bazı kaynaklarda sebzelerde kullanmak iyi olmadığını okudum topraktaki azotu çürüme esnasında bakterilerin kullandığı yazıyordu. karbon-azot oranına göre malç yapmak lazımmış.
malç çürürken toprak mikroorganizmaların besleyecek ve toprağa az miktarda besin maddesi geçecektir. kullandığımız malç karbon oranı yüksek bir malçsa topraktaki bakteri ve mantarlar çoğalacak bitkinin ihtiyacı olan azota ortak olacaklar bu yüzden karbon-azot oranına dikkat edilerek malç seçmek gerekliymiş.Karbon-azot oranı 30:1 oranından düşük malçları tercih etmek gerekliymiş.
Kaynak
Çam iğneleri toprağın asitliğini de arttırıyormuş çilek gibi bitkilerde kullanılmasını öneriyorlar.

emrecey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön