View Single Post
Eski 29-09-2018, 01:31   #1
mennanyildiz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-09-2018
Şehir: Konya
Mesajlar: 5
1.5 asırlık pelit kuruyor

Herkese merhabalar. Forumda yeniyim ve ilk konumu açıyorum.Forum kurallarına göz attım lakin atladığım, hata yaptığım bir kısım varsa şimdiden uyarılara açığım. Teşekkür ederim.
Konuya gelecek olursak:. Bahçemde fotoğraflarını yüklediğim 150 ile 200 yıl arası bir yaşı olduğunu düşündüğüm bir pelit (meşe palamudu)ağacı mevcut. Fakat fotoğraflardan da görüldüğü üzere ağaç hasta ve yaralı. Ruh hastası olduğunu tahmin ettiğim insanlar tarafından gövdesi açılmış ve bilinçsizce dalları kesilmiş. (Arsa yıllarca atıl vaziyette durdu dolayısı ile neden ,niçin böyle bir eylemde bulunulmuş çözemiyorum.) Ağacın gövdesinin içi boşalmış ve dalların bazıları çürük. İki senedir bulunduğum ilin ağaç bakım birimlerine ısrarla bakım ve tedavi noktasında çağrıda bulunmama rağmen iki senedir kulak arkası ediyorlar bu durumu.Hatta çok ısrar edince kesilsin iyi yakacak olur diye dalga geçenlere bile rastladım.Bu hususta onlara çok öfkeliyim ayrı bir konu.Geleneksel resmi daire işi deyip bu konuyu kapatıyorum :/
Hemen sorulara,sorunlara geçiyorum :
1) Bu ağacı kurtarabilir miyim(z) ne yapabilirim bilen ağabeylerden kardeşlerden tavsiye rica ediyorum.
2) Ağaç delik delik sanki kurt girmiş gibi,püsler dökülmüş vaziyette aşağıya.Bazı dallar kuru olduğu için dokununca gidiyor birisinin üzerine düşerse büyük felaket olur diye çekiniyorum.
Önerilerinizi dikkatle takip edeceğim. Çok teşekkür ederim. (Not: Ağaç, anıt ağaç değil)

Eklenen Resimler
     
mennanyildiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön