View Single Post
Eski 26-09-2018, 18:42   #10
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi urbanek Mesajı Göster
Sayın tarku,
Fiyatı gerçekten de iyi bir tarla, dizel motorların&traktör arkası pompaların güç değerlerine bakıp yatay-düşey güç kayıplarını ve kaç saatte kaç m3 su gönderebileceğini size sormayı ve tartışmayı çok isterdim. Ama gerek bile kalmadı çok ilginç bir şey oldu:
* Pazar günü satıcıyı arayıp biraz konuştuk.(17:00) Tarlanın fiyatı, suya uzaklığı vs. hakkında tatlı bir sohbetimiz oldu.
* Pazartesi akşamı aradım (17:00), dedim sabaha ordayım. 350 km yol 9:00 gibi orada olurum. Müsaitseniz tarlaya bakalım. "Tamam, tabi müsaitim gel görüşelim" dedi.
* Pazartesi akşamı köy hayatı, tarla arayışlarının ilk sorularını size sorup cevap ararken (21:00); favoriler kısmındaki ilana bir baktım fiyat 60 bin TL yukarı çıkmış . Satıcı ilk alıcıyı bulunca sıradakilere daha yüksek fiyat veriyor herhalde dedim. Ama emin olmak için telefon açtım. "Kusura bakmayın bu saatte aradım ama, ilandaki fiyat değişikliği benim için değildir diymi?" diye sordum. "O dedi eski fiyattı, tarla çok güzel ama istersen senin için bir şeyler yaparız. (sinirden gülüyorum).
Aldığım bir günlük izine mi yanayım.. Burada size sorduklarıma mı yanayım. Bu nasıl bir anlayıştır. Tarla hakkında telefonla soran oldu fiyatı arttırayım demek nedir? O telefonu ben açtım zaten, fiyatı bana niye yükseltiyorsun?.
Ha diğer taraftan hayırlı oldu. Böyle satıcıyla zaten alışveriş yapılmaz. En azından yol tepmeden öğrenmiş oldum.
İlk tarla alım niyetim böylelikle sonlanmış oldu. Bakınmaya devam edeceğim. Sırada başka yerler başka satıcılar var. Sizlerinde desteğine mutlaka ihtiyacım olacak.
Teşekkür ederim...
Türk insanının genel karakteristik özelliği; Cin olmadan adam çarpmaya çalışmak. Garanti veririm, o tarla sahibi bir haftaya kalmaz sizi arayıp "tarlayı almaktan vaz mı geçtiniz?" türünden sorular sormaya başlar. Ben olsam bu tarla sahibine "Bu seneki tarla turşumu kurdum. Eğer satılmazsa bir sene sonraki turşumu sizin tarlanızla kurarım." derdim. Türk insanında ticaret ahlakı sıfır.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön