View Single Post
Eski 25-09-2018, 12:26   #39
turker.unal52
Ağaç Dostu
 
turker.unal52's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 279
Fockea edulis

Menşei: Namibya, Güney Afrika (North Cape, Western Cape)

Habitat: Sıcak kurutucu bölgelerde, Kuru savan ve taşçıkta sulu ovma topluluğu .
Bu kolay bir - için - ilginç şişman gri yumru ile büyümeye caudiciform bitki.

Açıklama: İlginç yağ, bükülmüş kökleri ile yarı yaprak döken caudiciform bitki.
Caudex: gri kalın , çapı en fazla 30 (-60) cm , ağırlık i üzerinde küçük tüberküllerle. Vahşi, caudex kısmen veya tamamen gömülüdür. Gömüldüğünde daha hızlı büyümeye eğilimlidir.

Yapraklar: Yeşil, bütün ve dikdörtgen. Bu yaprak döken olduğunu , ve tüm yapraklar kaybolur sırasında kış dinlenmesi döneminde.
Sapları: İki çeşit dalı vardır, bir ağaç gibi, diğer sarmaşıklar. İnce asma dalları 80 cm veya daha fazla bir uzunluğa erişir ,ve her türlü mevcut desteğe tırmanma.
Çiçekler: Beyaz-yeşil, çok gösterişli değil ama hafif kokulu , 0.6-1.5 cm genişliğinde. Fockeas dioecious, bu nedenle tohum üretmek için bir erkek bitki ve bir dişi bitkiye ihtiyaç vardır. Çiçekler meyve sinekleri ile tozlaşır.
Çiçeklenme mevsimi: Yaz sonu.
Meyve: Gri bakla.

KULLANIM: 'Edulis' ismi bitkinin yenilebilir olduğunu gösterir (Güney Afrika'nın yerli nüfusu tarafından yenir), ancak mevcut alkaloidlerin bitkisini kurtarmak için uzun ve özenli bir pişirme prosedürü gereklidir. [Tüketim için bitkiler önermiyoruz!]

Yetiştirme: Bu tür kolay yetiştirme ve dayanıklıdır. O Ocak azalmış aktivite gösterir rağmen - Nisan döneminde , asla gider etmek dinlenmesi ve her zaman ca tamamlamak r bazı Lea Ries ves. C onversely o soğuk ve kuru tutulması durumunda kışın yaprak döken olabilir. Tesis yaz aylarında düzenli su ve gübre alacak.
Kışın eğilimli Rot ; Kuru tarafı ve suyu tuber yumuşatmaya yetecek kadar tutunuz. Bu g sıraları da en kirler ve sadece ihtiyaç s çok hızlı drenaj. ° C, -2 Hardy bu kısa bir süre için bir don alacaktır. Bitkiler büyümek n nispeten ıslak, soğuk yağışlı kışlar tahammül edebilir dışarıda. P , güneş veya açık tonu ifade eder, ancak yumru gölgede sürekli kalmalıdır.

Bu bir dinç sarmaşık ve iyi yukarı bir çember ya da çerçeve etrafında eğitilmiş, ancak muhafaza edilmesi durumunda yakındaki bitkiler etrafında sarmaşık eğilimi bir üzerinde pot bir raf böylece, o biraz kontrol edilmesi gerekir ... o etrafında rüzgar şey vermek onu diğer bitkilerden uzak tutmak. Fockeas, açık havada zararlı değildir, ancak nemli sera ortamlarında tutulursa beyaz sinekleri çekebilir ve bir çeşit kontrol gerekebilir. Kalıcı toplayıcı olarak Güvenilir ' ın bitki.

Yayılma: Fockea edulis en iyi tohumdan yayılır. Kesme s sınırlı bir başarı verecektir.




Name:  20180531_150143.jpg
Views: 815
Size:  75.9 KB

Name:  20180531_150152.jpg
Views: 812
Size:  79.7 KB


Düzenleyen turker.unal52 : 21-03-2021 saat 10:11
turker.unal52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön