View Single Post
Eski 25-09-2018, 08:27   #6
bnymnblr
Ağaç Dostu
 
bnymnblr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 299
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi latif.07 Mesajı Göster
Tıpta bu hastalığa Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) deniliyor, bir şeyleri sayma isteği. Mantıksal düşününce bir salatalıktan 291 adet tohum çıkması veya 600 adet tohum çıkması kimi neden ilgilendirir ? ne işe yarayacak ? Bu kişi bilimsel bir araştırma yapsaydı başım gözüm üstüne derdim ki bilimsel bir araştırma da en az 50 adet salatalıkla yapılır. Tüm salatalıkların aynı ortamda yetişmiş aynı cins olması gerekir v.s. v.s.
Latif Bey Merhabalar

Ben bahçemizde yetişen salatalık domates biber tohumlarını her yıl toplar ve bir sonraki seneye ekerim. ürettiğim fideler fazla gelmişse çevremdeki insanlara da hediye ederim.

Aslında pek öyle tohum sayma merakım yoktur. Hatta bugüne kadar saydığımı hatırlamıyorum.
Bahçede tohumluk olarak tuttuğum bir salatalığın tohumlarını ayıkladıktan sonra bir yere koyayım dedim. Sonradan suyunu çabuk çekmediğini görünce peçeteler üzerine sereyim dedim.

Daha sonradan da bunları ayrı ayrı koyarsam çok daha çabuk kurur diye düşündüm. Sonradan bunları yanyana düzgün istifleyeyim dedim

Öyle olunca düzgün bir sıra halini almaya başladı. Ben de bu esnada "madem düzgün sıraladım bir sayayım bakalım kaç tane çıkacak" dedim.

Sonradan sayınca 291 adet çıktı.

Yani spontane gelişen şeyler bunlar. Hani sürekli tohum sayıp bunu forumda paylaşsam size hak vereceğim de durum pek de öyle değil yani.

bnymnblr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön