View Single Post
Eski 25-09-2018, 08:09   #5
CornusMas
Ağaç Dostu
 
CornusMas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2016
Şehir: İstanbul/Çanakkale-Biga
Mesajlar: 197
Alıntı:
Mantıksal düşününce bir salatalıktan 291 adet tohum çıkması veya 600 adet tohum çıkması kimi neden ilgilendirir
Bir metrekare alanda botanik bahçesi kuran, balkonda topraksız tarım denemeleri yapan, Türkiye'nin öbür ucundaki bir kişiye birkaç tane tohum ulaştıracağım diye uğraşan, evinin bir köşesini sukulent bahçesine çeviren, saksıdaki ağacı yıllarca budayarak minyatür hale getiren, üç kuruşa satınalınabilecekken toprak kilini bilmem kaç mikrona kadar parçalayan forum üyelerini ilgilendirir herhalde Herşeyin "bir işe yaraması" gerekmez ki ya da bir kişiyi rahatlatması yetmez mi? Bir yandan tohumları sayarken bir yandan onları nereye, nasıl ekeceğinizi hayal etmek çok zevkli birşey.

Dikkatinizi çekerim o tohumlar sadece sayılmamış Önce salatalıktan çıkarılmış, sonra yıkanmış, peçeteler üzerine tek tek dizilmiş ardından sayılmış. Bu iş OKB değil de yaptığı işten zevk almak gibi geliyor bana.

Bir hafta sonu öğleden sonrası düşünün. İstanbulda yaşıyorsunuz. Dışarı çıkmadan önce trafik yoğunluk haritalarına şöyle bir göz attınız ve haritalar size dalları olgunlaşmış kirazlarla yüklü bir ağacı anımsattı (klasik bir İstanbul öğleden sonrası). O trafiğe adım atmak yerine evde salatalık tohumu saymak binlerce kez daha mantıklı

NOT: arkamdaki dolapta Ekim ayı içerisinde dağa ekilmek üzere poşetlenmiş bekleyen 3081 tane Corylus colurna, 573 tane Aesculus hippocastanum, 898 tane Prunus laurocerasus, 1740 tane Prunus mahaleb, 2116 tane Celtis australis tohumu var.

CornusMas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön