View Single Post
Eski 24-09-2018, 17:39   #32
turker.unal52
Ağaç Dostu
 
turker.unal52's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 279
Dioscorea elephantipes.

Aile : Dioscoreaceae
Bilimsel adı : Testudinaria elephantipes (L'Her.) Lindl. Menşei : Güney Afrika (Ümit Burnu dahil)
Caudex: Geniş ve kısmen açığa çıkan yumrulu sap, odunsu görünümde ancak etli ve dışta, kalın, çok koyu renkte, gözenekli, engebeli, göze çarpan, poligonal köşeli levhalar halinde derinlemesine çatlamış, kalın grimsi-kahverengi kabuk ile kaplıdır. (veya daha fazlası) zeminden yaklaşık 1 m yüksekliğe sahip çapta (ancak genellikle 1m'yi geçmez) Tüberküber kaplı yumru, bir filin ayağını veya bir kaplumbağa kabuğunu andırır.
Kaynaklanıyor: Testudinaria birmevsimsel (yıllıkdan en az üçte biri), dalların tepesinden iki kere sarmaşık. Sarmaşıklar 2 m'ye ulaşır ve büyüme mevsiminde (Sonbahar'dan İlkbahar'a) hızla büyür, ancak genellikle yaz aylarında ölür, sıcak ve kuru mevsimde hayatta kalmak için caudex'i bırakır.
Yapraklar: Çok parlak , kalp şeklinde.

Çiçekler: Kümeslerde göze çarpmayan, küçük (en fazla 4 mm genişlikte) yeşilimsi-sarı. Dioscorea filigranları (farklı bitkilerde erkek ve dişi çiçekler üretilmektedir) çiçeklenme mevsimidir.
Çiçeklenme mevsimi: Geç yaz
Yetiştirme: Bu bitki kültivasyona iyi cevap verir ve kolay ve harika sıra dışı bir houseplant yapar.
5 ° C'lik bir kış sıcaklığı korunabiliyorsa büyümesi kolaydır. Işık gölgelerini tercih eder, ancak gölgede caudex'i korur. Orta ve normal suya ihtiyaç duyar. Yumru yaz mevsiminde (yapraklarını döktükten sonra) durduğunda yavaşlayın veya su tutmayın.
Sonbaharda yeniden büyümeye başlayacak. Sulama, bitki yeni bir ateş üretme belirtileri gösterdiğinde öneride bulunabilir. Bazen uygun büyüme mevsimlerini (sonbahardan bahara) görmezden gelir ve sarmaşıklar dinlenme periyoduna kadar uzar, ya da beklenenden çok daha önce yeni sarmaşıklar gönderir. Bu durumda, takvime dikkat etmeden ve takvime dikkat etmek iyi bir fikirdir. Bitkiler beş ila on yaşlarında bile son derece iyidir.

Yayılma:Tohumlar, kesimlerden zor. Sow tohumları 5mm derin ve onları sıcak tutmak. Dolaylı ışıkta en iyi filizlenir. Fideler, zeminin altında yer alır ve birkaç yıl boyunca yeraltında bırakılırsa çok daha hızlı büyür.



Name:  001-2019-12-30-13 44 09.jpg
Views: 356
Size:  75.9 KB


Düzenleyen turker.unal52 : 21-03-2021 saat 10:05
turker.unal52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön