View Single Post
Eski 10-09-2018, 18:48   #967
erkanbey
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Evet arkadaşlar uzun bir sürenin ardından tekrar merhaba.Biliyorsunuz Carolina reaper hakkında 4 yıl dır yazıyorum,geçen yıl pek yazmadım çünkü sonunda orjinal tohuma bulmuş olmama rağmen,olumsuz bir sürü sebepten dolayı bir kaç biber almıştım.
Bu sene 5 saksı biber diktim,sürekli yaprak bitleri sardı,ama bu defa pes etmedim,sürekli temizledim,sonunda çiçeklemeler başladı,bu defa da meyve tutmama olayı başgösterdi,sürekli çiçek döküyordu.İlk başlarda pek fırçayla dölleme yapmadım ama eylül başı gibi zaman buldukça fırçayla tozlaşmaya yardımcı olmaya başladım.

Bu biberler çok nazlı,inanın 5 saksı biberden 7-8 biberim anca oldu,şu anda yavaş yavaş meyve tutmaya başladılar gerçi.Yüksek sıcaklarda meyve tutmuyor gibi hissediyorum,havalar serinledikce küçük biberciklerim görünmeye başladı.Daha önce bu konularda bolca konuşuldu temmuz ,ağustos sıcağı meyve tutumunu olumsuz etkiliyor bu cinslerde.

Geçtiğimiz yıl,bu yıl için, bol bol pul biber yaparım diye düşünüyordum ama bu cinslerden bol verim alamıyorum en azından şu ana kadar.Biberlerde hiçbir gübre,ilaç kullanmadım bu arada.Geçmiş sayfalarda resimlerime bakarsanız kolcay arkadaşımdan aldığım trinidatlardan,baya bi biber almıştım,zaman geçtikce bunlarda onun gibi olursa,iklime alışma vs gibi o zaman çok iyi olur.

Az önce 3-4 tane biberin tohumunu çıkardım elimde eldivenle tabikide,bu arada tohumları da çok az çıkıyor,bir biberden 7-8 tane kadar.İki adet tohumluk çeri domatesim vardı
elim değmişken onlarında tohumunu çıkardım,geriye kalan domatesleride ağzıma attım,biberli eldivenlerle tabi.Aman Allahım,böyle bir acı olamaz,dudaklarım şişti,en azından ben öyle hissediyorum,yoğurt ta fayda etmedi.O kadar uğraştım bir tane yerim bütün olarak diyordum ama yemeyecem sanırım,zaten mide çok sağlam değil kalsın kalsın.
bu biberi çiğ olarak yemek pek akıllıca bir iş değil benden söylemesi.

Foruma eskisi kadar yazamıyorum,bu konuyu takip edenler iyi bilir bu biber için neler çektiğimi,en sonunda mutlu sona ulaştım.Gelelim işin sizi ilgilendiren kısımına,büyük bir aksilik olmazsa bu yıl tohum paylaşım etkinliğinde carolina reaper lerimi paylaşacağım,benim gibi arayıpta elde edemeyen hastalara ilaç olur.
Bu yıl aynı balkonda carolinalarla beraber acı kıl biberde yetiştirdim,artık çarprazmı döllenmiştir düzmü bilmem,ama sonuç gene bomba olacaktır.

Çok güzeller değilmi?kuyruklara bakın hele

Eklenen Resimler
  
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön