View Single Post
Eski 09-09-2018, 00:32   #1
turker.unal52
Ağaç Dostu
 
turker.unal52's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 279
turker.unal/Kaktüs ve sukulentlerim


***Merhaba Doğa Severler***


1M² Balkonumda bulunan botanik bahçemde özel tür bitkileri sizlerle paylaşmak istiyorum. İmkan buldukça şahsıma ait bitkilerimin resimlerini en kaliteli ve profesyonel çekimler yaparak sizler ile paylaşacağım.

Türkiye'de bu bitkilere ait tarafımdan ilk yapılan,sabır ve emek isteyen Time lapse çalışmalarımı seyir etmenizi isterim.
Olumlu, olumsuz yorumlarınız bildiriniz .




Keyifli seyirler :Haydi şimdi başlayalım




Astrophytum Asterias &
Astrophytum Asterias super kabuto v-type &
Astrophytum asterias'Star shape type


Name:  081-2020-06-18.jpg
Views: 469
Size:  30.1 KB

Name:  038-2020-08-01.jpg
Views: 449
Size:  33.4 KB

Name:  036-2020-08-01.jpg
Views: 470
Size:  34.7 KB

Name:  106-2020-05-29.jpg
Views: 573
Size:  43.1 KB

Name:  091-2020-06-16.jpg
Views: 462
Size:  40.7 KB







Astrophytum Asterias Super kabuto Star Shape



Yetiştirme ve Yayılma: Astrophytum asterias cv. supekabuto , büyümesi nispeten kolay bir yaz yetiştirme bitkisidir. Bazen aşılı bir bitki olarak görülse de kendi köklerinde de iyi büyür. Yavaş büyümesine rağmen serada çok zor değildir.

Toprak: Çok az organik madde (turba, humus) içeren, mineral iyi geçirgen bir alt tabaka kullanın, eğer kompost çok zenginse bitkiler fazla uzayabilir.
Yeniden yorumlama:Sık sık repotlanması gerekir. Sonunda olgunlaştıkça maksimum 8-10 cm (20) cm büyüklüğe ulaşır. Bununla birlikte, eski bitkiler bunaklaşır ve hastalığa ve zayıf bir kök sistemine yenik düşme eğilimindedir. Bu aşamada bilindiği gibi aniden ölürler. Bu nedenle 10 cm çapa ulaştıktan sonra yavaş yavaş büyütün ve 2-3 yılda bir aralıklarla yeni bir saksı değişimi periyodu benimseyin. İyi drenajlı tencere kullanın.

Gübreleme: Düşük azot içerikli gübre ile ilkbahar ve yaz aylarında çok daha hızlı büyür. Potasyum, bitkilerin kompakt ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Sulama:Bitkiyi kompakt tutmak için dikkatli sulama gerektirir. Mart ayından Ekim ayına kadar az miktarda su, nem varsa ince, lifli kökler zarar görür, bu nedenle bitki yalnızca çevredeki arazi kuru olduğunda sulanmalıdır. Ekim ayında sıcaklık düşmeye başlar başlamaz kuru tutun ve kışın 5 ila 15 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda tamamen kuru tutun.

Dikkatli olun: Superkabuto'nun epidermisi normal asterilerden daha serttir ve bitkiler fazla sulandığında kolayca çatlar .
Sağlamlık:Kış dinlenirken serin bir yerde muhafaza edilmeleri gerekir ve soğuk havalarda ve öncesinde kuru tarafta tutulurlarsa dona karşı biraz dayanıklıdırlar (irtifa nedeniyle -5 C ° C'ye veya daha az kısa süreler). Islak tutulursa, dinlenme aşamasında kışın çürüme eğilimindedir. Dinlenme döneminde yüksek atmosferik nem yok !!

Güneşe Maruz Kalma: İyi miktarda ışığa ihtiyacı vardır. Tam güneşe doğru açık gölge, açık gölgede büyüdüğünde rengi daha zengin ve koyulaşma eğilimindedir.

Kullanım Alanları: Kap yetiştiriciliği için mükemmel bir bitkidir. Her zaman iyi görünür ve küçük kalır.
Zararlılar ve hastalıklar:Çeşitli böcekler için çekici olabilir, ancak iyi durumdaki bitkiler, özellikle iyi maruz kalma ve havalandırmayla mineral bir
saksı karışımı içinde yetiştiriliyorlarsa, neredeyse haşere içermemelidir. Bununla birlikte, izlenecek birkaç zararlı vardır:

- Kırmızı örümcekler: Kırmızı örümcekler, istila edilmiş bitkileri yukarıdan sulayarak etkili bir şekilde ovulabilir.
- Unlu böcekler: Unlu böcekler, zaman zaman, tüyler arasında şekil değiştiren sonuçlarla yeni büyümeye dönüşür, ancak en kötü türler yeraltında köklerde gelişir ve etkileri dışında görünmezdir.
- Ölçekler: Ölçekler nadiren bir sorundur.
- Rot:Çürük, bitkiler doğru şekilde sulanır ve "havalandırılırsa" kaktüslerle ilgili küçük bir sorundur. Değilse, mantar öldürücüler o kadar da yardımcı olmaz.
Çürüklüğü önlemek için kök boynunun çok kaba kum veya çakılla çevrelenmesi tavsiye edilir, bu hızlı bir su tahliyesine yardımcı olur.

Çoğaltma: Tohumlarla, fidelerin güçlü ışık ve kuru koşullardan hoşlanmadığını ve sık sık saksı değiştirilmeleri gerektiğini hatırlayarak. Ancak bitkiler genellikle büyümeyi hızlandırmak için aşılanır, çünkü genellikle kendi başlarına olgunluğa ulaşmaları en az beş yıl sürer, ancak aşılanmış bitkiler, genellikle zemine daha düz olan kendi kökleri üzerindeki bitkilerle karşılaştırıldığında, tipik olarak oldukça uzundur. .
Uyarılar:Oldukça değişken olan bu bitki yıllardır yaygın bir şekilde büyümüştür ve şu anda çeşitli kültür türlerinde mevcuttur ve birkaç cins mevcuttur.


Düzenleyen turker.unal52 : 21-03-2021 saat 09:46
turker.unal52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön