View Single Post
Eski 06-09-2018, 07:23   #2834
Feijoa
Ağaç Dostu
 
Feijoa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-01-2018
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kubilay_ Mesajı Göster
İyi günler dilerim, siteye henüz yeni üyeyim ve forumun büyük bir kısmını okudum. Kastamonu da yaklaşık 1360 mt rakımda, tamamen kuzey cephe yaklaşık 13 dönüm yerim var; Fernor/Ronde ceviz ve az da olsa marigoule kestane yetiştireyim istiyorum. Bunu yaparken ticari bir beklentim yok ama yine de, verimli, faydalı ; masrafa ve emeğe değer bir iş olsun istiyorum. Toprak analizlerini sırasiyle 0-30 , 0-60 ve 0-90 cm derinlikle yaptırdım ve sonuçları sizinle paylaşıyorum. Labaratuvar sonuçları ve önerileri birbiriyle uyumlu mudur, gübre takviyeleri doğru mudur (Öneriler standart ve ezbere yapılmış gibi), benim yetiştirmek istediğim ürün doğru seçim midir vs. Bilgi sahibi ve tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim Saygılar.
Seçim doğrudur...
Forumu okuduysanız hemen her merak ettiğiniz forumda mevcut..
Yanmış ahır gübresi falan kullanmayın.sıkıntı doğurabiliyor.ham leonardit ve solucan gübresi kullanın.haftada bir iki sulama yapacak şekilde durumunuz olmalı.
Leonardit ve solucan gübresi sürekli kullanımda kireci düşürür etkisini kırar.
Patlatma,derin sürdürme,kepçe ile çukur açımı,arazi ıslahı,organik madde takviyesi MUTLAK ŞART.Ne kadar emek, o kadar sonuç.Daha detay istiyorsanız detayını merak ettiğiniz mevzuyu sorun...çünkü bunlar ,bu dediklerim hep forumda mevcut...

Feijoa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön