View Single Post
Eski 03-09-2018, 00:13   #123
aziztoprak
Ağaç Dostu
 
aziztoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 268
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skanatlar Mesajı Göster
Sn.Aziztoprak,

Benim size tavsiyem evi yaptıracağınız yerde bir mimar ve usta bulmanız.

Bunun en önemli nedeni her belediyenin kendi imar yönetmelikleri var. Bu yönetmeliklerin detaylarına o bölgenin mühendis ve mimarları hakim. Belediyelerin ilgili bölümleri ile de iyi ilişkileri var. İşler daha hızlı yapılabiliyor.

Hayalinizdeki planın detaylarını, bölgenin bir mimarı ile görüşüp, ortaya çıkacak mimari plan üzerinden fikir alışverişi yapmamız daha doğru olur.

İnşaatınızın her aşamasında, elimden geldiğince yardımcı olamaktan büyük memnuniyet duyacağımı bilmenizi isterim.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yaptım. Bölgede tanınır güvenilir denilen bir mimarla anlaştım. Adam işinin ehli olabilir güvenilir de olabilir birşey diyemem. Ama sorun şu ki söz verilen tarihte işi yapmadı. Yapacağı mimari proje, statik, elektrik, su, zemin, ruhsatın alınması. O kadar. Ancak 1 ayda hallederiz dediği halde 3 aydır bir arpa boyu yol gidemedik. Hayatta en sevmediğim şey verilen sözün tutulmaması ve oyalanmaktır. Bu bakımdan başka bir mimar (verdiği sözünde duran) bulmaya çalışıyorum. Dediğiniz gibi yine bölgede sözünün de ehli olan birini bulmaya çalışacağım. Yani daha inşaata başlamadan bu kadar yorulacaksam inşaat bitinceye kadar neler çekeceğiz kara kara düşünüyorum. Allah iyilerle karşılaştırır inşallah ne diyelim. Size de tekrar teşekkür eder yeni evinizin hayırlı olmasını dilerim. İnşaata başlayabilirsek, tekrar tecrübelerinizden istifade etmek isterim. Saygılar.

aziztoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön