View Single Post
Eski 31-08-2018, 21:37   #348
konstantinos
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-02-2018
Şehir: Ankara/Bodrum
Mesajlar: 5
Herkese merhaba;

benim bu aralar bazı ağaçlar konusunda benzer sıkıntılarım var, nereye yazacağımı da tam bilemedim ama sanırım en uygun yer burası, karışıklığa sebep oluyorsam da şimdiden özür dilerim.

hem ankara'da hem bodrum'da elimden geldiğince çekirdekten fidan yetiştirmeye çalışıyorum. at kestanesi ve meşeyi ise hem bodrum hem ankara'da yetiştirmeye çalıştım. fakat ne ankara'da, ne bodrum'da her ikisini de bir türlü sağlıklı tutamadım. belki 30-35 tane denedim ve hiç biri olmadı. güneş, gölge, saksı, doğrudan toprağa ekim, hiç biri fayda etmedi. mesela bodrum çok güneşli, yakıyor desem, ankara'dakiler neden olmadı?

filizlenince 15-20 santime kadar hızla uzayıp sonra büyümesini durduruyorlar, sonra tekrar boy atmaları gerekirken bir türlü olmuyor, en sonunda da yaprak uçlarından kurumaya başlıyorlar. meşe, at kestanesi ve avokado'da başıma geldi bu olay. hepsi aynı şekilde kuruyor.

sizce bu üçünde neyi çok yanlış yapıyor olabilirim? farkedemediğim bir şey olmalı. bu sonbaharda ankara'da tekrardan meşe üretmek istiyorum fakat hem hevesim hem cesaretim kırıldı. tekrardan umutlanamazsam tohum toplayıp sağlıklı olanları araziye ekip terkedeceğim. ya da isteyen olursa buradan, onlara göndereceğim. belli ki ben bakamıyorum, bakabilen ailelerde mutlu bir çocukluk geçirsin o palamutlar

konstantinos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön