Kalıcı ıspanak.
Nuran Nine pazısı.
Kalıcı ıspanaktan kesim yapabildiğim 5 kök var. 6 Kök kadar da Nuran nine pazısı var. Biz bu ikisini beraber hasat edip beraber pişiriyoruz.
Bahçedenn
"Ispanak yapraklarındaki dişleri gıcır gıcır yapan, ağızda kalan kekremsi tad bu yapraklarda yoktur." diye yazmıştı. Sanırım bu yetiştiği yere göre değişiyor. Çünkü bu kekremsi tat Hayalbağ'ın kalıcı ıspanaklarında oldukça yoğun. 1/3 ü kalıcı ıspanak, 2/3 ü Nuran Nine pazısı olacak şekilde yaptığımız yemeklerde bile, yoğurdu bolca koyarak kekremsiliği yenmeye çalışıyoruz. Ama genel olarak bu ikisinden ve beraber oluşturdukları yemekten çok memnunuz.
En hoşuma gideni, ne yemek yapsak diye düşünürken imdada yetişivermeleri. Biraz unutunca hemen kendilerini toparlayıp yaprak vermeleri.