View Single Post
Eski 17-08-2018, 12:35   #1073
Bengrim
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-06-2017
Şehir: Bursa
Mesajlar: 65
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Plnknn Mesajı Göster
Merhabalar,
Benimde bir limon ağacım var. Mart ayında aldık.Hatta iki fidan bir aradaydı alırken ve limon ağacımın üzerinde limonlar vardı yanındaki ise sadece yeşillikti bana onun ya mandalina **** kumkat olduğununu söylediler. kendi toprağına ek Bahçe toprağı aldım
ve çok daha büyük bir saksıya diktim. Saksının altına biraz çakılda koydum. Limonlarım varken de çiçek açtı sonra çiçeklerim döküldü sonra limonları topladık. Ardından 2 ay sonra bir anda hızlıca iki fidanda yine çiçeklendi yeni dallar yapraklar filizlendi çokça yeşillendik ve çiçeklendik. Arkasından çiçeklerim döküldü limon ağacım limon yaptı belki 30-35 tane limonum olacaktı ama gün ve gün döküldüler birazda olsa büyüyebilen 2 limonumdan 1 tanecik kaldı.Diğer fidan ise hiç meyve vermedi bile . Neden dökülmüş olabilirler? her akşam onları çok olmamak kaydıyla suluyorum 15 günde bir çiçek vitamininin 1 kapağını 1L suda karıştırıp tüm çiçeklerimi ve limonumuda bir miktar vitaminli su ile suluyorum. Limonumun yerini hiç değiştirmedim balkonumda sabit yerinde duruyor balkonum oldukça güneş alıyor ama limonuma genelde akşam güneşi vuruyor saat 3'ten sonra direk güneşi görüyor.
Ne yapmalıyım meyvelerime kavuşmak için lütfen yardım edin?

limonlar yeni yerlerine alışıncaya kadar yaprak/meyve döküyorlar ayrıca haddinden fazla çiçek meyveye durduysa fazlasınıda döküyor limon.fakat forumlarda sık gördüğüm bişey var çok sık sulama yapılıyor limomnlar için bu iyi bişey değil yaprak sararması kök çürümesi yapıyor.iyi bir toprak harcı yaptı iseniz perlitli yazın haftada bir bile sulasınız bir sıkıntı olmuyor.

Bengrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön