View Single Post
Eski 13-08-2018, 15:05   #15
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi junior Mesajı Göster
burada birşey sormak istiyorum, bence çok önemli bir konu. dalları öğütüp incelttik diyelim. bu malzemenin beklemesinde oluşacak değişimi nasıl açıklar bilenlerimiz rica etsem. yanılmıyorsam içindeki azot bizim için önemli. hani deniyor ya "yeşilken kullanmak gerekli" diye , yeşilken içinde olup da kuruyunca (mesela birkaç hafta veya ay sonra) içinden yok olan veya dönüşen şey nedir ki bizim bunu yeşilken değerlendirmemiz gerekiyor. karbon varsa kuruyunca da var, eğer azot ise mesele, veya diğer her neyse, bunların durumu ne oluyor, mesela azot nereye gidiyor, uçan sıvı ile mi azalıyor, öyle ise uçan h2o ise bunda azot yok, uçan azotlu moleküller mi var, ya da kısaca neler oluyor orada diyeyim
junior bu başlı başına bir kimya konusudur. kimyasal tepkime diye bir şey vardır. maddeler birbirleriyle reaksiyona girerler. ve bu konu da yanma reaksiyonudur. yanmada iki önemli etken sözkonsudur. 1. yanıcı 2. yakıcı. bu ikisi bir aryaa gelince yanma olur. örneğin odunları temizleyip güzelce kuru bir yere koyarsanız yanmadan yıllarca durur. fakat aynı odunu hava(oksijen), su vb. etkenlerle reaksiyona sokarsanız yanarak pek çok madde yok olur. bu kimi zaman işimize gelir kimi zaman gelmez.

yani sizin arayıpta bulamadığınız ya da bulupta yitirdiğiniz şeyler bu şekilde elde edilebilir.

demem o ki; maddelerden bazıları yanıyor. bazıları yanmayı hızlandırıyor. bazıları da yanmadan kurutulup temize çıkıyor.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön