View Single Post
Eski 10-08-2018, 14:21   #392
aras09
Ağaç Dostu
 
aras09's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2012
Şehir: Hatay
Mesajlar: 114
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevgül Mesajı Göster
Merhaba aras09,
Telgraf çiçekleri çabuk tutan ve çabuk büyüyen bitkiler. Ben suda köklendirme yapmıyorum. Bitkinin ucundan aldığım taze dalları direkt toprağa dikiyorum. Haftada bir suluyorum. Sanıyorum sizin probleminiz fazla sulamak. Güneşli aydınlık yerleri seviyorlar. Güneşli yerlerde yaprakları daha mor ve canlı renkli oluyor. Güneş ve ışık fazla almıyorsa yaprakları yeşile dönüyor. Sanırım zebrina türü telgraf (sizdeki de ondan) kolay çiçek açmıyor. Bendeki yedi yıldan sonra çiçek açtı. Çiçek açmasa da yaprakları çok güzel.
Evet, galiba fazla suluyorum. Sıcak iklimdeyiz. Hiç kar yağmadı ama balkona da çıkaramadım, hem çok fazla güneş hem de inanılmaz rüzgar var, en üst kattayım, önümüz düz açık alan, pencereleri bile açınca evde her şey uçuşa geçiyor. Dalları kırıldı ilk çıkardığımda, tekrar içeri aldım. Balkonu kapatmayı düşünüyorum, ancak o zaman çıkarabilirim.

İçerde çiçek bakanlar, sinek, böcek vs ile nasıl başa çıkıyorlar acaba? Çok suladığımdan herhalde, minik sinekler çok oluyor çiçeklerimin çevresinde. Bulaşık deterjanı püskürtüyorum, acaba yapraklara zarar verir mi?

aras09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön