View Single Post
Eski 10-08-2018, 10:29   #391
nevgül
Ağaç Dostu
 
nevgül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-07-2018
Şehir: Hatay
Mesajlar: 329
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aras09 Mesajı Göster
Merhaba, telgraf çiçeklerinizi görünce çok özendim. Bana da arkadaşım verdi birkaç dal, suda beklettim, çok çabuk geliştiler ama salonda oldukları için balkona almak istedim, içerde sinek vs oluyor diye toprak istemiyorum. Balkona koyunca çok güzel güneş aldılar ama aynı zamanda çok şiddetli rüzgar olduğu için dalları kırıldı. Dalları tekrar suda beklettim, 3 tanesi tuttu, 2 tanesi yeşil değil, mor renkte kaldılar ve pörsüdü sanki yaprakları, kökleri çürüdü gibi. Köklerinden tutup çekince de hemen elime geldiler. Onları tekrar suya koydum.

Sorum şu: İlk gelen dallar ana çiçekten alınmıştı ve tek dal şeklinde de değildi, hemen tuttular. Şu anda elimdekiler ise rüzgarda kırılan dallar, hepsi tek tek, hatta biri sadece dal, kenarında minicik yeşil sürgün var.

Bunlar da mı solacak diye endişe ediyorum. Köklenmeleri için ne yapmalıyım? Fide köklendirici gübre de aldım, sıvı gübre de aldım, acaba çok mu suluyorum, her gün sulamak yanlış mı? Kökleri çürüdü sanki 2 tanesinin, şu anda suya aldım. Dallar bir yere kadar odunsu, sonra yeşil. Yeşil kısımlarından mı kesip suya koymalıydım acaba? Bu ikisini nasıl kurtarabilirim?
Merhaba aras09,
Telgraf çiçekleri çabuk tutan ve çabuk büyüyen bitkiler. Ben suda köklendirme yapmıyorum. Bitkinin ucundan aldığım taze dalları direkt toprağa dikiyorum. Haftada bir suluyorum. Sanıyorum sizin probleminiz fazla sulamak. Güneşli aydınlık yerleri seviyorlar. Güneşli yerlerde yaprakları daha mor ve canlı renkli oluyor. Güneş ve ışık fazla almıyorsa yaprakları yeşile dönüyor. Sanırım zebrina türü telgraf (sizdeki de ondan) kolay çiçek açmıyor. Bendeki yedi yıldan sonra çiçek açtı. Çiçek açmasa da yaprakları çok güzel.

nevgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön