View Single Post
Eski 07-08-2018, 11:01   #8
sozmen
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-07-2018
Şehir: Isparta
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Sayın CornusMas, evi çevreleyen bahçe kısmına gölge yapan ağaç dikmekten kaçınıyorum sebebi o kısımlarda sebze yetiştiriyor olmam. Güneş olmayınca sebze üretmek çok zorlaşıyor, şu haliyle sulamayı aksatmazsam bilhassa domates gayet kolaylıkla üretilebiliyor. Evin güneyinde kendi biten bir cevizi yerinden kaldırdım sırf bu sebepten. Mevcut bir fıstık çamını da eve uzak tutacak şekilde buduyoruz her yıl.
(Ancak evi güneşten ağaç yardımıyla korumak boşa atılacak bir fikir değil yazlık evimiz tek katlı, kırk yıl kadar evvel dikilmiş iki adet çam var arka bahçede ve evin üstünü tam olarak koruyor güneşten, ağaçsız olan evlerde klimasız uyuyamıyorlar ama biz en sıcak saatte bile firil firil oturabiliyoruz evimizde. Ama çamın pisliği ile uğraşmak ayrı dert onu da gözardı etmemek lazım. Kışın bilhassa çatıda biriken çam iğneleri aralıklarla süpürülmezse dereleri tıkadığı için eve su basmasına bile sebep olabiliyor....)

Evin üzerine çelik sundurma vb. gölge sağlayacak tertibata gönlüm izin vermiyor, yapabileceğim tek şey ahşap üzerine oturan geleneksel kiremit çatı ancak onu da başka mahzurları sebebiyle yapmıyorum, tente meselesi tamamıyla bir deneme uygulaması benim yönünden.
Sn. Hosseda;

Merakımı mazur görün. Öğrenmek için soruyorum. Geleneksel kiremit çatının ne gibi mahzurları var acaba?

Saygılarımla.

sozmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön