View Single Post
Eski 06-08-2018, 21:47   #54
Asoo
Ağaç Dostu
 
Asoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: GB
Mesajlar: 622
Arı zehirine karşı alerji kalıcı mıdır?

5-6 senedir çok yoğun olmasa da arıcılıkla uğraşıyorum.

Arıcılık öncesi birkaç kere arı sokmuş, normal şişme ve kızarıklık harici bir durum oluşmamıştı.

Arıcılıkla uğraşırken yüzlerce kere sokulmama, hatta bir seferde 30 civarı sokulmama rağmen bir sıkıntı yaşamamıştım.

Yalnız bir seferinde vücudumu ateş basmış, ve kaşıntı olmuştu. Yaklaşık bir saat içinde müdahale olmadan normale dönmüştüm. Sonrasında 15-20 defa arı zehirine maruz kaldım ama alerjik bir durum olmadı. Ben de bu bir sefer oluşan kaşıntı ve ateş basmasını önemsemedim. Unuttum.

Ama geçen hafta Göynük'teki bahçemizden İstanbul'a dönüş hazırlıkları yaparken, aileme "Siz hazırlanın ben arılara bir bakıvereyimde geleyim." dedim. Çoluk çocuk beklemesin diye acele ediyordum. İlkine baktıktan sonra körük söndü. Üşenip yakmadım. İkinciye bakarken yoğun bir saldırı başladı. Maskem, eldivenim vardı, fakat spor ayakkabılarla idim. Bileklerimden 3-4 tane, bacağımdan bir tane şişlediler. Aceleyle Üüçüncüyü de gözden geçirip uzaklaştım. Bu arada çok hararet hissetmeye başladım.

Bir on dakika dinlenip elimi yüzümü yıkadım. Yola çıktık. Göynük'e gelmeden kaşıntı başladı ve bütün vücudum kızarmaya başladı. Göynük'te hastaneye gidebilirdim ama geçer, geçmezse Taraklı'da giderim diye yola devam ettim. Belirtiler geçmediği gibi kollarım onlarca sivrisinek sokmuş gibi kabarmaya başladı. Taraklı'da hastaneye gittim. Bir iğne yapıp yarım saat müşahade altında tuttular. Tüm belirtiler geçti. Yola devam ettik.

Arıcılığı çok seviyorum. Şu günlerde kara kara düşünüyorum. Her ne kadar solunumla ilgili problem yaşamamış olsam da, bu alerjik durum bir görünüp bir kayboluyorsa, artıp azalıyorsa bu risk göze alınır mı?

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön