View Single Post
Eski 31-07-2018, 19:53   #83
_diplomat_
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-07-2018
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
Bonsai Hakkında Sorular

Arkadaşlar Merhaba aranızda yeniyim, Çok hevesli şekilde bonsai'ye başladım, evde 2 adet bonsaim var biri ficus ginseng biri de zelkova bonsai.

Resim ekledim altta, güneşi direk almadan ışıklı bir ortamdalar. Forumlarda hergün sulanması gerektiğini okudum alalı yaklaşık 2 hafta oldu, hergün fisfisla yaprakları ve toprağını suladım, aldığımdan beri hergün 1-2 yaprak kuruyup döküldü, Şimdi bazı yapraklarında resimlerde görünen siyah noktalardan var. Müsadenizle birkaç sorum olacak;

1. Bu lekeler fazla sulamadan kaynaklaniyor olabilir mi? Uyguladigim sulama yöntemi doğru mudur?

2. Bitki sudan başka besine ihtiyaç duyar mı? Internette satılan bonsai için besinleri kullanmam gerekir mi?

3. Siyah lekeli yaprakları uçlarından kesmem doğru olur mu?

4. Görsellik açısından Yaprakları küçültmek ve bazı dalları budamak istiyorum bunu için doğru zaman ne zamandır? Bugünlerde yapsam ağaca zarar verir miyim?

5. Toprağın üzerinde yosun var altındaki toprak ta resimde görünen şekilde, önereceğiniz bakım şekli nedir?

6. Ağaç bir tarafa fazla yatik duruyor, diğer tarafını ışığa çevirdim o tarafa yönelme olur mu?

7. Küçük bonsai'yi ofisimde tutuyordum birkaç gün şehir dışına gidince susuzluktan kurumuş, eve getirip resimde görünen yere koydum hergün fisfisla sulayınca 2 gündür yeşil yaprakların çıktığını gördüm, bugün kurumus olan dalları kestim ve kuru yaprakları temizledim bunun ağaca yararı veya zararı olur mu? bu konuda önerileriniz nelerdir?

8. Ağaçların ikisine de fazlaca özeniyorum ve sağlıklı olmalarını istiyorum, nasil bakmalıyım? bakımında önereceğiniz ipuçları ve tüyolar var mıdır?

Cevaplarınız için şimdiden Çok teşekkür ederim

_diplomat_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön