View Single Post
Eski 30-07-2018, 13:21   #103
sozmen
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-07-2018
Şehir: Isparta
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skanatlar Mesajı Göster
Sn. Sönmez,

Yukarıda ki demir ve beton miktarları kullanılan toplam miktar.

Temel, perde duvar su ve ısı yalıtımı maliyeti çift kat polyester keçeli mekran ve sprey köpük maliyeti. Demir ve beton maliyete dahil değil. Sadece yalıtım maliyeti.

Gaz beton yerine harman tuğla da bir alternatif olabilir. Dik olarak diziliyor.

Arsanızın büyüklüğü müsait ise tek katlı yığma bir yapı için, bence bodrum kat yerine taban alanınızı büyütmeniz çok daha efektif ve kullanışlı olur.

Radye temeli toprak üstünde oluşturarak perde duvarsız hem temel, hem subasman elde edebilirsiniz. Bu maliyeti epey düşürür.

Bunlar sadece aklıma gelen fikirler, tavsiye değil, uzman görüşü almakta fayda var.

Saygılarımla
Sn. Skanatlar;

Öncelikle ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.

Benim de ilk düşündüğüm bodrumsuz bir subasmanı üzerine tek katlı müstakil bir ev yapmaktı. Sanırım maliyet açısından sizin de dediğiniz gibi daha masrafsız olacağı için bu şekilde ilerlemeyi düşünüyorum.

Toprak üzerine perdesiz bir subasmanı inşa ederken subasmanın yan taraflarına beton perde yerine tuğla mı örmek gerekiyor acaba? Benim düşündüğüm planda, 10x10 mt şeklinde subasman sınırlarının olduğu yerleri 30-40 cm kazarak, toprak altı 30-40 cm, toprak üstü de 60-70 cm olarak kalıp hazırlatıp beton döktürmekti. Ancak sizin dediğiniz gibi tek katın yükünü bu şekilde kurtarma imkanı varsa, bu daha maliyetsiz olacağı için tercih edilebilir tabii ki. Ustalara danışıp bir karar vereceğiz artık. Benim amacım ilk aşamada 20.000 TL gibi bir rakama subasmanı yaptırabilmek. Ancak bu paraya kurtarabilir miyim onu bilemiyorum?

sozmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön