View Single Post
Eski 19-07-2018, 21:22   #104
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 741
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tolga Özmeral Mesajı Göster
♫ ♪ Seninle başım dertte ♫ ♪... Ne yapsam bilmiyorum ♫ ♪...

Eklenti 678447

Sağ olsun, fotoğrafını çektiğim bu arkadaş ve kolonisi yıldız Domateslere de sirayet etmişler. Sebze bahçemiz zaten küçücük. Delik domatesleri koparıp çevredeki ineklere atmak biraz canımı sıkmadı değil.

Arkadaşı biraz araştırdım. Anladığım kadarıyla Tuta Absoluta denen bir tür güvenin larvası ve organik mücadelesi pek mümkün değil. Yani sulandırılabilir kükürt vs. pek işe (Zaten Sinop'ta bulamadım) yaramayacak sanırım.

Bahçemizde kimyasal herhangi bir ürün kullanmak istemiyorum. Ya bu sevimli tırtılların bize bıraktığı ile yetineceğiz. Ya da tohum almak istediğim kökler dışındakiler ilaçlanacak... Kararsızım.
Bunlar tuta absoluta larvaları değil,yeşil kurt.Tuta absoluta zararı çok yüksek olur nerdeyse meyve ve bitkinin tamamını yiyip hızlı bir şekilde üreyerek tek yaprak bile bırakmazlar.Yeşilkurtta neemezal ve delfin iyi.Tuta absoluta için bişey diyemeyeceğim populasyon yoğunluğu bazı yerlerde çok yüksek seyrediyor ve dışarda üreyebileceği birçok konukçusu mevcut aynı familyadan .Çok sık uygulama yapmak lazım,kükürt veya kaolinle kaplama yapmak belki zararı azaltabilir.Çünkü tuta absoluta larvaları yaprakta en üstteki zar kısımın altında gelişerek burda ürer yeşil kurt gibi yaprağı komple yemezler.Bu yüzden yaprağı kaplamak işe yarayabilir.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön