View Single Post
Eski 17-07-2018, 12:28   #2693
mustafa_myb
Ağaç Dostu
 
mustafa_myb's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-09-2015
Şehir: İSTANBUL-BOLU
Mesajlar: 109
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gamzegulsun Mesajı Göster
Mustafa bey merhaba
Kamkatın en alt dalından itibaren olan fotoğraflarını yükledim. Son yüklediğim fotoğrafla önceki mesajımdaki fotoğraf karşılaştırıldığında kamkattaki olumlu gelişme görülmüş oluyor aslında, bir sürü yeni yaprak verdi fakat meyve namına hiç bir ilerleme yok
Gamze hanım merhaba,

Daha önce bulunduğum tahminin doğru olduğunu bu resimlerde görebiliyoruz.
Uç kurumasından kuruyan aşılı kısım hala orada duruyor. Şimdi ilk yapmamız gereken kuruyan kısmı dibinden yani kurumanın sonundan kesmek, sonrasında bunun gibi kuruyan dallar var ise kurumanın 2 cm altından yeşil yerden kesmek ve bu parçaları saksıdan uzaklaştırmak. Uç kuruması bulaşıcı bir hastalıktır.

Temizliğini yaptıktan sonra hemen bir kaç dalına istediğiniz narenciye cinslerinden sürgün göz aşıları yaptırmanızı tavsiye ederim. Çevrenizde ki bildiğiniz meyve veren narenciye ağaçlarından faydalanabilirsiniz. Tabi aşı yapmak için yine tanıdık birilerini bulursanız ücretsiz bir şekilde aşı yaptırabilirsiniz.

Sürgün göz aşısı zamanı biraz geçti sanırım ama yine de denemenizde fayda var. Sizin bölgenizde belki yine şu zamanda tutma ihtimali var, zaten ağacın gelişimi de görüldüğü kadarı ile devam ediyor.
Ayrıca narenciye ağaçları da diğer bir çok meyve ağacı gibi ilk baharda çiçeklenir ve yılda bir kez meyve verir.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

İyi günler dilerim.

mustafa_myb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön