View Single Post
Eski 08-07-2018, 12:59   #53
Antarktika
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-11-2015
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 60
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OzanGüneri Mesajı Göster
@Antartika Merhaba bitkilerinizin yapraklarında siyah lekelenmeler var mı.Ayrıca sizin tohumlar hibrit'mi ata tohumu dediğimizdenmi siz bu bitkileri fide mi alıyorsunuz.Bu sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
Merhaba Sayın OzanGüneri, Bitkilerin yapraklarında siyah değil beyaz lekelenmeler vardı. Vardı diyorum çünlü hepsini söktüm attım. Çileklerin yapraklarında ise uç ve kenarlardan başlayarak içeriye doğra ilerleyen koyu kahve kurumalar meydana geldi ve tüm yaprağı kapladı. Kuruyan o yaprağı dalından kopardım ve sonraki günler diğer yapraklarda aynı olay gerçekleşti. Yine tamamen kopkoyu kahverengi şeklinde kuruyan yaprağı kopardım ve bir de baktım üzerinde yaprak kalmamış. Böylece çileği söktüm. Mevzumuz çilek değil ama onda da sıkıntı yaşadığımı belirtmek istedim.
Biberlerin yapraklarında alan alan beyaz lekelenmeler oldu. Çiçekleri kurudu ve döküldü. Domateslerin yapraklarında ise yaprak kıvrıklığı oldu ve aynı şekilde onlarca çiçek açtı ancak çiçekler üzerlerinde 2 hafta kaldıktan sonra tek tek döküldü. Kuruyarak döküldüler. Ben de tüm fideleri söktüm attım topraklarıyla. Şu an hiçbir şey kalmadı. Sökmeseydim size fotoğraflarını atardım. Fideciden hazır 2 adet domates ve 2 adet biber fidesi satın aldım. Geri kalanların hepsini ise tohum olarak Zengarden.com'dan satın aldım. Satın aldığım tohumların yarısı çimlendi ve diğer yarısı ve belki yarısından da çoğu çimlenmedi. Çimlenmeleri için buzdolabında yaklaşık 1 ay kilitli poşette beklettiğim halde çimlenmedi. Sorular sordum Zengarden.com'a ancak dönüş yapmadılar. Çimlendirebildiğim tohumlarım ise fide şeklini aldı ve yukarıda bahsettiğim gibi çiçekleri kurudu ve döküldü. Gerek tohumdan gerekse hazır fide aldıklarımın hepsinin çiçekleri kurudu ve döküldü. Zengarden.com tohumların geleneksel olduğunu belirtiyor. Umarım sorularınızı cevaplayabilmişimdir. Saygılarımla

Antarktika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön