View Single Post
Eski 05-07-2018, 13:00   #39
Fatih_Soydemir
Ağaç Dostu
 
Fatih_Soydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2016
Şehir: antalya
Mesajlar: 545
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Antarktika Mesajı Göster
Evet dostlar topraklarını değiştirdim. Kullandığım karışım şu şekildedir:
6 Ölçü bahçe toprağı,
1 Ölçü Perlit,
1 Ölçü Mil kumu ve
1 Ölçü Torf.
Karışımı bu şekilde harmanlayıp tüm fideleri özenle çıkartarak tekrar diktim. Umarım doğru yapmışımdır. Herkes çoğunluk bahçe toprağı dediği için ölçüsünü 6 birim tutup diğerlerinden 1 birim kullandım.
Sizin tarif domates biber toprağından çok çilek için kullanılması gerek toprak tarifi olmuş. Domates ve biberin torfla perlitle kumla hiç bir alakası olmadığı ters tepebilecek malzemeler.

Bu arada torfu kullanma amacınızın farkındayım toprağın sertliğini almak kökleri sıkıp boğmasın diye ama o kullandığınız torf maalesef sebze türleri için değil saksılık çiçekler için.

Sebze torfu pahalıdır 20 lt 45 - 50 tl civarı + bahçe toprağı + solucan ya da paraya kıyarım en kaliteli domates biberi yerim derseniz yarasa gübresi bu 3 lü karışım dışında hiç bir bileşene gerek yok. çiçek döneminde suyu minimuma düşürün domates için.

Yarasa gübresinin kullanım miktarı var ama kazara fazla kullanıldığında zararı yok tuzluluk yapmıyor bu arada solucanda aynı sadece içerdiği organik madde ve mineral olarak yarasa gübresi olabilecek en yüksek değerlere sahip gübre çeşididir.

Yapay npk vs gübre kullanmayın saman gibi olur sebzeler. iç mekanda domates biber gelişemez güneş şart ama abartıya kaçmamak şartı ile 4 saat güneş yetiyor yazın.

Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön