View Single Post
Eski 04-07-2018, 16:21   #35
Antarktika
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-11-2015
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 60
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Topraklarını dediğim ölçüde değiştirdikten sonra daha da kötü oldu ve ben pes ettim. Biberlerin yaprakları için için kıvrılarak büzüştü ve kurudu. Bazı domateslerin yaprakları da bölgesel olarak beyaz kağıt renginde kuruma gösterdi. Dilerseniz fotoğraflarını atabilirim. Öte yandan biberlerde yine kocaman beyaz çiçekleri gösterişli bir şekilde geri geri gerilerek sonuna kadar açtı ancak birkaç gün içerisinde kahve-sarı tonlarında kuruyarak döküldüler. Kısacası moralim çok ama çok bozuk. Elimdeki tüm malzemeleri, fideleri ve harçlarını çöpe atıp sil baştan başlayacağım. Biber ve domateslerde şartlar sağlanırsa yaz-kış yetişir diye biliyorum. Gerek balkonda, gerekse ev içinde doğal rüzgar ve güneş ya da vantilatör ve güneş ışığını taklit eden özel bitki ampülleriyle yetiştirebiliriz diye düşünüyorum.
Bu noktada hem domates hem de biber yetiştirmek istemiyorum. Onlarca fideyle bu acemiliğimle boğuşamıyorum. Yaşadığım bu 3 yıllık süreç bana bunu anlattı.
Yani ilk etapta biberle başlamak istiyorum. Maksimum tohumdan 3 fide yetiştirmek istiyorum ilk etapta. Biber almayı başarabilirsem ileriki dönemlerde bu biber fide sayısını artırıp yanında domates de yetiştirmek istiyorum.
Şimdi ben yaklaşık 3 biber fidesi yetiştirmek için:
1) Nereden hangi tohumu almalıyım? Daha önce defalarca kez Zengarden.com'dan aldığım tohumlarda randıman alamadım. Kendilerine eksiklerimi ve hatanın nerede olduğunu sormak için çok kez mail attım ve telefonla aradım ancak geri dönüş yapmadılar. Kısacası nereden ve nasıl hakiki organik doğru tohumu bulabilirim? Lütfen beni yönlendiriniz. Özellikle Habanero, Bhut Jolokia, Jalapeno veya Carolina Reaper türlerini düşünüyorum. Lütfen doğru organik tohumu bulmama yardım ediniz.
2) Ne tür bir saksı kullanmalıyım. Yoksa küçük bir sebze yatağı mı yapmalıyım? Ağaç mı plastik mi teneke mi? Bu kez doğru yapayım bu işi ve inşallah başarılı olurum.
3) Nasıl bir karışım? En doğru ve sağlıklı karışım. Hazır poşet toprağı yoksa doğrudan bahçe toprağı mı? Yani hangisi? Sadece yetiştirebilme başarısına kavuşmak istiyorum.
4) Doğru bakım, sulama ve sağlanması gereken şartlar nelerdir?
Arkadaşlar ne olur beni anlayın ve bana tüm içtenliğinizle yardımcı olunuz. İnanın psikolojim bozuldu. Değerli cevaplarınız bekliyorum. Saygılarımla

Antarktika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön