Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperdemircan
Çok fazla satan yer yok ama, bunu aldıktan sonra perlit denen beyaz top gibi taşlarda köklendirebilir miyiz? Deve tabanı burada var, ama perlitte köklenir mi sizce? Menekşe ciddi şekilde köklendi, suda çürüme oluyor ve uzun sürüyor ama perlitte çok kısa sürede köklendi, deve tabanı da bu şekilde üretilir mi acaba?
|
Alper Bey, bahsettiğiniz linkten alacağınız devetabanı zaten köklü durumda olduğundan, sanırım siz daha sonra bu bitkiden keseceğiniz çelikleri nasıl çoğaltacağınızı soruyorsunuz... Ben de bir ay kadar sonra kendi devetabanımı ortadan kesip köklendireceğim ve kestiğim kısmı kaybetmeyi hiç istemediğimden biraz araştırma yaptım... İngilizce kaynaklarda hep suda köklendirildiğini okudum ve bu şekilde çok başarılı şekilde çoğaltılıyor... Zaten bitkinin hava kökleri var, bunlar suda aktif hale geçip normal köke dönüşüyor ve uygun toprağa ekiliyor... Perlite herhangi bir aşamada gerek olacağını sanmıyorum, ama devetabanı çoğaltma konusunda tecrübesi olan arkadaşlar varsa ben de her türlü öneriye açığım...