View Single Post
Eski 22-06-2018, 10:55   #18
Antarktika
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-11-2015
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 60
Sayın remus2, tarladaki bitkilere gün boyu güneşte bir şey olmuyor bu doğru ancak ben sürekli sıkıntı yaşadığım için acaba bu mu etken diyerek kısmen güneşten korumaya çalışıyorum. Sulama konusunda sabah 6-7 gibi baktınız yaprakları solmuş o vakit sulayınız önerinizi dikkate alacağım. Hatta buna paralel Sayın kerkenez'in de akşam güneş çekildikten sonra yapraklar susuzluktan bayılmışsa sulama yapınız şeklinde önerisi olmuştu.
Yalnız şu önerinizi tam olarak anlayamadım ve nasıl yapılacağını bilmiyorum görsel olmadığı için: "fidelerin uçlarını bir kez alın uç kısımda küçük yeni çıakacak olan yaprak ve ya çiçek kısımlarını bir kereliğine budayın küçük küçük, Büyük çiçekler ve yapraklar kalsın."
Toprağını değiştirme konusuna gelince karışım nasıl olmalı onu da bilmiyorum zira denemediğim karışım kalmadı. Öneriniz olursa bu yönde bir karışım hazırlayıp yeniden saksılayabilirim. Elimde mevcut olan malzemeler şunlardır:
1-Silis kum
2-Mil kumu
3-Torf (Klasmann marka)
4-Perlit
5-Ponza taşı 1-3 mm boyutunda
6-Bahçe toprağı
7-Leonardit
8-Vermikülit
9-Humus
10-Cocopeat
11-Akıllı granül gübre
12-Solucan Gübresi (Granül şeklinde)
Bu yukarıdaki malzemelerden hangisini, ne ölçüde kullanmalıyım? Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Saksı harcını, çiçek dökülmesine başka neden bulamadığım için değiştirmek istiyorum. Yapmam konusunda da emin değilim.
Yaprakları gayet sağlıklı ancak çiçekler 1-2 hafta kaldıktan sonra meyveye dönüşmeden kuruyarak dökülüyor. Yapraklarda ve fide gövdesinde hiçbir sorun yok varsa da uçlarında hafif bir kuruma ve yan ısıra alt yaprakların bazılarında açık sarı renge bir dönüş var. O da problem sayılır mı bilmiyorum? Onun haricinde yapraklar ve gövde sapasağlam ve yemyeşil. Benim sıkıntım meyve tutmuyor.

Antarktika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön