View Single Post
Eski 20-06-2018, 13:52   #12
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 742
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Antarktika Mesajı Göster
Birçok kişi rastgele bahçe toprağında yetiştiriyor ve meyve topluyor. Güya ben araştırdım ve çok okuyarak doğru yoldan gitmeye çalıştım. Anlamadım doğrusu!
Benim anladığım kadarıyla bu tipte karışımlar yaparken karıştırılan maddenin tam anlamıyla özelliklerine hakim olmadan rastgele bir karışım sizin bahsettiğiniz şekilde sorunlara yol açıyor,özellikle bazı maddelerin bor içeriğine saksıda çok dikkat etmek gerekiyor bolca koyayım derken bu seferde eldekinden olma şansı çok fazla,sokaktan herhangi bir toprak koysanız daha iyi sonuç alırsınız.Ben leonarditte,epsom tuzunda,klinoda, kompostta farklı sorunlar yaşadım.Mesela potaslı epsom tuzunda bitkiler tamamen durdu sık sık sulayarak tuz sorununu aştım.Anlatmak istediğim saksıya konulacak miktarları ve materyalleri iyi hesaplamak gerekli.Yoksa bitkileri tamamen kaybetmek elden bile değil.
Mesela aklıma geldi biberde leonarditi fazla koymaktan bitki çok ağır gelişti açan çiçeklerde büyük büyük meyve vermeden döküldü ben en son söktüm biberi harcıda döktüm.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön