View Single Post
Eski 03-06-2018, 13:50   #114
nk_tarim
Ağaç Dostu
 
nk_tarim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-06-2016
Şehir: Rusya Federasyonu - Vatsap +79182212774
Mesajlar: 219
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tahsink Mesajı Göster
Merhabalar , baştan itibaren okudum konuyu , tüm gelişimi çok detaylı anlatmışsınız , teşekkürler. Benim de benzer bir planım var (Ukrayna/çilek) ve buradaki paylaşımlarınız çok faydalı olacak. Siz benden iki yıl kadar önde gidiyorsunuz. Ben izmirde terasta deneme üretimi yaparak deneyim kazanmayı planlıyorum serayı kurmadan önce.

Çileklerinizin türü için nötr gün demişsiniz , farklı teknik bir ismi var mı acaba bildiğiniz?
Şubatta çok minikken , şu anda meyve vermeye başlamış olması çok iyi , gelen fideleriniz gerçekten çok küçüktü , neredeyse sadece kök gelmişti.
Bu gelişim çok iyi bu sürede bence. Başarılarınızın devamını dilerim.
Merhaba,

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

"Çileklerinizin türü için nötr gün demişsiniz , farklı teknik bir ismi var mı acaba bildiğiniz?" sorunuza dair;

- Bitkilerin gün ya da gece uzunluğuna göre, fotoperiyoda göre bazı fizyolojik olaylarını düzenlemeleri fotoperiyodizm olarak tanımlanıyor öğrendiğim kadarıyla.

- Çileklerde de farklı gün ya da gece uzunluğunda, farklı fotoperiyotlarda gösterdikleri çiçeklenme özelliklerine göre genel olarak Kısa Gün (KG), Uzun Gün (KG) ve Gün Nötr (GN) olarak tanımlanıyor. Genel olarak KG çilekler gün uzunluğunun kısa olduğu dönemlerde, UG çilekler gün uzunluğunun uzun olduğu dönemlerde, GN çileklerde gün uzunluğuna bağlı olmaksızın çiçeklenme gösteriyorlar. Tabi bu durum keskin sınırlarla ayrılmıyor, sıcaklık çiçeklenme özelliklerine önemli etki ediyor.

- Benim kullandığım çeşit "remontant" olarak geçiyor. Son zamanlardaki akademik sınıflamalarda çilekler kısa günlerde çiçeklenen KG ve gün uzunluğundan bağımsız çiçeklenen Remontat çilekler olarak gruplanıyor.

Benim fidelerin ne olduğunu göreceğiz ben de emin değilim

nk_tarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön