View Single Post
Eski 24-05-2018, 09:31   #9
david72
Ağaç Dostu
 
david72's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 392
Eşimde de bir süredir olan bu rahatsızlığa çare ararken aslında etrafımızda çokca insanda olduğunu farkettik. Bir arkadaşımız ayağına kına yakmış diğeri limon sarmış bir başkası soğan sararak yatmıştı. Duyduğum en komik olanı ise bir Anadolu kasabasında bir hoca kılıklı birini tavsiye etmişler o da atlamış gitmiş. Derdini anlattıktan sonra adam yanına çapa almış ve bir tepeye doğru yol almışlar. Şifalı ot bulacağız demek ki diye düşünürken adam turpa benzer bir bitkiyi topraktan sökmüş ve ters şekilde geri sokmuş. Efendim ters diktiği bu bitki kuruduğunda arkadaşımızın topuk dikeni de geçecekmiş.
Bunların hiçbirinde çare bulamamışlar ( çok şaşırdım ). Bizde fayda eden şey ortopedistin tavsiye ettiği şekilde akşamları sıcak su dolu bir kaba ayağı sokup iyice beklettikten sonra buzlukta dondurduğumuz küçük su şişesini ayak tabanında yuvarlamak oldu. Bunun içiç yere havlu koyup üstüne donmuş ufak su şişesini yerleştirip ayağınızla bastırarark ileri geri yapıyorsunuz. Bu uygulama epey rahatlama sağladı. Sabah yataktan kalkınca da hemen ayak tabanınıza basmadan parmak uçlarına basıp ayak tabanınızı esnetiyorsunuz. Bunu alışkanlık haline getiriyorsunuz. Şimdilik semptonlar hafifledi, tamamen ortadan kalkmasa da rahatlama sağladı.
Fizyoterapist olan bir komşumuz da topuk bölgesine sürekli vuruş yapan ve şiddetini arttıran bir aletten bahsetti ama ağrısı çok olur dediğinden şimdidlik o seçeneği eledik

david72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön