View Single Post
Eski 14-05-2018, 13:03   #3089
tucc
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-05-2018
Şehir: izmir
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Orkideniz butun vakit orada kaliyorsa bir sikinti var demektir. Bu birinci ve onemli noktalardan birisi.Cunku orkidelerin kokleri isik gormeli.Resmi bu sekilde koydugunuz icin ben nolur nolmaz diye sormak istedim.

Bir diger onemli konu da orkidenizi suya degil neme bogmalisiniz. Ben en pratik cozumu buhar makinelerinde buluyorum. Ancak iki saksi altligi (bir buyuk bir kucuk),cakil tasiyla da bunu halledebilirsiniz.Genis olan saksinin ortassina ters bir bicimde kucuk saksiligi yerlestiriyorsunuz boylece arada bir yukseklik farki olusacak.Sonra kucuk boy cakil taslariyla alt saksiligi dolduruyorsunuz.Uzerine tasmayacak kadar suyla dolduruyorsunuz. Biraz daha ilkel ama is gorur bir yontem. Duzenli sulamasini hava mevsim normallerindeyse 10,sicaklamaya basladiysa 7 gunde bir yaparsiniz. Buhar makinesi tam tikir calistigi surece zaten susuzluktan olmesi gibi bir durum soz konusu olamaz.


ilk zamanlar yeri sabitti ve saksı içinde tutuyordum. bir hafta kadar önce hem yerini değiştirdim hem de saksıdan çıkarttım kökleri hava alsın diye. ama kuruyan dal iyice kahverengini aldı yaprakları bir bir düşüyor. nasıl tekrar canlı halini alır bilemiyorum

tucc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön