View Single Post
Eski 12-05-2018, 20:34   #164
Mahmut Ozkur
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-04-2017
Şehir: Adana
Mesajlar: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lolla Mesajı Göster
".. ilk üç hafta toprağın ıslak kalması gerekiyor fakat çimlenmeden sonra su fazla olursa yapraklar kahverengiye dönüyor. Suyu azaltınca iki gün içinde tekrar yeşil renge dönüyor. .."

başlık tekrar canlandı galiba .) arkadaşımızın bahsettiği durumu bu günlerde birebir deneyimliyorum bende.
Allahtan yakaladım bu mesajı, Allah razı olsun .)



herkese sevgiler
Merhabalar,

Farklı deneyimleriniz olur ve paylaşırsanız mutlu olurum. Bu arada madem sizden bir sene önde gidiyorum, gelişmeleri aktarayım o zaman. Geçen sene çimlendirdiğim çamlardan sağ kalanlardan 6-7 tanesini ceviz bahçemin hemen yanında başlayan Niğde'nin kıraç dağlarına diktim. Şimdilik sorun yok. Kışa doğru davar yemesin diye etraflarını çevireceğim. Bir tanesini de babamın mezarına dikmek için ayırdım.

Direk güneşte kalan çınarlar her gün sulanmasına rağmen, toprakları da az olması nedeni ile Adana sıcağına yenik düştü. Yarı gölgeye aldığım ve sağ kalanları ise pet şişeleri ile büyük bir yoğurt kovasının içine koydum ve suyu kovanın ağzına kadar doldurdum. Geçen yazdan bu tarafa kovanın suyunu eksiltmedim. Kovadaki çınarların tamamı boğazına kadar suda yaşıyorlar. Demek ki bir kaç ay sonra suya ihtiyaç duyuyor ve su içinde rahatlıkla büyüyor. Bu durum hem taze fidanlar hassas olduğu için yazın aşırı sıcaklarda kuruma riskini sıfırlıyor, hem de sürekli sulama ile uğraşmanın önüne geçiyor. Kışın zaten yağmur suları kovayı sürekli dolu tutuyor.Bir aksilik olmazsa sonbahara çınarlarda çamlar gibi toprakla buluşacak.

Mahmut Ozkur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön