View Single Post
Eski 10-05-2018, 23:15   #3086
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tucc Mesajı Göster
merhabalar. evde beslediğimbiri tek diğeri çift dallı 2 orkidem var. fakat sanıyoru ki doğru bakamıyorum 2 orkidem de aynı şekilde önce yapraklarını döktü sonra da dalında kuruma oldu. Bende uçlarından kestim. şimdi yaprakları sararmaya başladı. geçen hafta saksılarından çıkartıp köklerini temizledim yeşil renklerdeydi çürüme sararma pek yoktu köklerinde. ortalarındaki süngerimsi yapıyı çıkartarak temizledim. sulamasını hafta da bir şeffaf saksılarını su dolu kaba oturtarak yapıyorum yanlış mı uyguluyorum acaba ? aşağıya 2 orkidenin de resimlerini ekliyorum. yardımcı olursanız sevirim.

Eklenti 673317

Eklenti 673318

Eklenti 673319

Eklenti 673320

Eklenti 673323
Orkideniz butun vakit orada kaliyorsa bir sikinti var demektir. Bu birinci ve onemli noktalardan birisi.Cunku orkidelerin kokleri isik gormeli.Resmi bu sekilde koydugunuz icin ben nolur nolmaz diye sormak istedim.

Bir diger onemli konu da orkidenizi suya degil neme bogmalisiniz. Ben en pratik cozumu buhar makinelerinde buluyorum. Ancak iki saksi altligi (bir buyuk bir kucuk),cakil tasiyla da bunu halledebilirsiniz.Genis olan saksinin ortassina ters bir bicimde kucuk saksiligi yerlestiriyorsunuz boylece arada bir yukseklik farki olusacak.Sonra kucuk boy cakil taslariyla alt saksiligi dolduruyorsunuz.Uzerine tasmayacak kadar suyla dolduruyorsunuz. Biraz daha ilkel ama is gorur bir yontem. Duzenli sulamasini hava mevsim normallerindeyse 10,sicaklamaya basladiysa 7 gunde bir yaparsiniz. Buhar makinesi tam tikir calistigi surece zaten susuzluktan olmesi gibi bir durum soz konusu olamaz.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön