ÇIRPILMIŞ YUMURTA (Scrambled Eggs )
Manyas'da taze taze yumurtalar elimizin altında olunca bol bol tüketiyoruz.
Sabah kahvaltılarında haftada iki kez çırpılmış yumurta yapıyorum. Evvelden omlet yapardım ama Oğuz son zamanlarda Scrambled eggs'i tercih eder oldu. Torunlar da çok severek yiyorlar.
Çok kolay, sade yumurta sevenler için de güzel bir tarif. İçinde başka malzeme olmayan bir nevi omlet gibi.
4 yumurta, 1 tatlı kaşığı tereyağ, 3-4 çorba kalığı su (süt de kullanabilirsiniz) biraz tuz, pul biber ve kuru nane.
Size tarif verirken seramik tava kullandım ama siz teflonda yapın daha rahat toplarsınız.
4 adet yumurtayı çukur bir kaseye kırın, biraz tuz ve 3-4 çorba kaşığı su ile iyice çırpın.
Çok az en fazla bir tatlı kaşığı kadar tereyağ koyduğunuz tavayı ocağa koyun ve çoook kısık ateşte erimesini sağlayın, yağ eriyince tavayı sağa sola döndürerek yağın tavanın her yanına bulaşmasını sağlayın.
Sonra çırpılmış yumurtaları tavaya boşaltın, ateş yine çok kısık olacak.
Biraz sonra tavanın kenarlarında hafifçe beyazlaşmaya başlayan yumurtayı bir plastik spatula ile tavanın ortasına doğru çekin. Bunu devamlı olarak yapın, yayılan yumurtayı sağdan soldan ortaya toplayın. Hepsinin toplanması bittiğinde yumurtaları tavadan bir tabağa kaydırın.
Üzerine pul biber ve kuru nane serperek servis yapın.