View Single Post
Eski 08-05-2018, 23:56   #7
Feijoa
Ağaç Dostu
 
Feijoa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-01-2018
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 372
Bir solucan gübresi üreticisi olarak beklenen açıklamaların bir kısmını yapalım o halde
1-)Herkes solucan satmak derdinde..sebebi;Yılda 10-20 katına kadar ürediği için İyi de para ettiği için,gübre pazarı henüz oluşmadığı için,ileride çoğalan solucanlar problem teşkil edeceği için,kısa sürede piyasaya henüz yaygınlaşmadan iyi kâr elde edip en azından işe girişin bedelini telafi için ve solucan satışının, çok üremesi sebebiyle kısa zamanda gümleyeceği için,yeni olup meraklısı çok olduğu için, v.s...
2-)Gübre pazarı sıkıntılı..iyi tanıtım ve iyi reklam bile çok yeterli değil.En büyüklerden ya da ilklerden olmadıkça pazar sıkıntılı.
3-)Küçük ve orta büyüklükteki şirketlerin bir araya gelmesi tek çıkış...Ya da büyük firmalarla anlaşarak onlar için üretim yapmalı...
4-)Hileye açık bir sektör.Sağlam bir duruşun imajın ve referansın olması,güven tesis edilmesi gerekli...Güven,çağımızın en nadide sermayesi haline geldi..(bulmak da sahip olmak da ayrı meziyet)
5-)Biz kendi ceviz, zeytinlik ve kirazlığımız için ihtiyaç duyduğumuzdan satmasak bile bizim için problem değil.Çünkü öncelikle ciddi miktarlarda kendimize lazım.Eşe dosta tarımla uğraşan yakınlarımıza zaten satıyoruz.(kg fiyatı 1 lira dolaylarına..hem de maliyetli ve kaliteli üretim yaptığımız halde...seperatorden çıkmış gubre alıp çay karton gibi bitkisellerle karıştırıp o şekilde solucanlara veriyoruz.tamamen yiyene kadar ekleme yapmıyoruz)
6-)Gübre fiyatları önümüzdeki yıllarda büyük firmaların da 1 lira dolaylarına inecek.
7-)Üretim kolay olduğu için şu an binlerce hatta 10 binlerce kişi bu işe dalmış durumda..
%80 i de iflas edecek.Çünkü pazar tam hazır hale gelmesi için devlet in desteği ve kimyasalı sadece karadenizde çayda değil bir çok meyvede ve sebzede ya kısıtlaması ya yasaklaması lazım.


Sonuç olarak;Zengin olmak derdiniz varsa bulaşmayın.

Bizim gibi kendi ihtiyacınız için başlayacaksanız süper bir çözüm..

Ne kadar reklam kokan hareketlerle 50.000-100.000 adet solucan satmaya kalkışırlarsa kalkışsınlar aldanmayın.Sizin iyiliğiniz için değil kendi kazançları için bunu isteyecekler.

Önüne gelen cevizci olduğu gibi önüne gelen de solucancı oldu.Bunun negatif bir durum olduğu zaten aşikar.

Ama 1.000-2.000 gibi cüz-î miktarlarda alıp hobi amaçlı yapıp gelişimi zamana ve durumlara göre yaymak ve bırakmak gayet makul.
Tabi dilenirse büyük de başlanabilir.Yeterli miktarda tesis gezip inceleyip pazar bilgisi alıp tecrübe ettikten sonra..Bu iş internetten video izlemekle olmuyor açıkçası.dokunmak şart.

Şahsi fikrim ise heves kırmak istemem ama İlla yapılmak isteniyorsa mümkün olduğunca masrafsız bir şekilde işe başlamaya bakın.Eğer sonuç umulduğu gibi olmazsa kayıp az olsun.

Çünkü genelde ilkler bir yer edindi piyasada.Ve toplumsal bilinç çok zayıf.Bizim milletin klasik hâli..yeni şeylere alışmak çok uzun zaman alıyor.İnsanlara fazla anlatmak da istemiyoruz çünkü reklam yapıyorlar gibi algılasınlar istemiyoruz.Çünkü piyasa geneli böyle..sadece solucan gübresinde değil...Yoksa toprak için âb-ı hayat diyebilirz...
Eğer birey olarak sadece kendim yapacak olsam başka şeyler yapardım.
Kendi ihtiyacımız olmasa sırf Ticari düşünceyle girecek olsak belki de girmezdik.
Şu an satışta derdimiz yok.Ama en geç 1-2 yıl içerisinde ya büyük işletmelerle anlaşacağız,ya da tanıdıklarımızdan bu işi yapanlarla birlik oluşturacağız.Ya da kendi meyveliklerimize yetecek kadar üreteceğiz..Bu işe girip iflas eden,tesisi satan,satmaya çalışan,işin içinden çıkamayan,pazar bulamayan,masraflar altında ezilen,gelir elde edemeyen,kendi pazarını oluşturamayan,ürettiği gübreyi birilerinin ayağına gelip alacağını düşünerek işe giren umduğunu bulamayan dolu insan var.

Merak edenler,heveslenenler öğrenmek isteyip gerçek ve doyurucu bilgi alamayanlar için Gerçeğin resmi bu..uzunca yazdım ki bir faydam olsun.Paranızı,emeğinizi heba etmeyin..bunları göz önünde bulundurun. Vesselam..

Feijoa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön