View Single Post
Eski 18-09-2007, 11:54   #87
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Sevgili Yürüyen Bulut, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yuruyen_bulut Mesajı Göster
...Dağcılar,İzciler ve paraşütçilerin de dahil olduğu bir çok doğa savaşçıları Kuruluşlarda bulunan "Tohumları",paraşütçüler havadan yüzeye serpecek,dağcılar ve diğerleride yolculuk sırasında yine yüzeye bırakacaklarmış.peki bırakılan bu tohumların çıkma şansı nedir arkadaşlar?
Diye soruyorsunuz.

Sorunun cevabı, yazınızda var. Bakın şöyle diyorsunuz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yuruyen_bulut Mesajı Göster
Ekim; en az 60 x 80 cm. Ebadında 35-40 derinlikte işlenmiş alanda, üçgenin köşelerine 5-8 cm derinlikte 3 adet tohum YAN konularak yapılır. Tohumlardan çıkan fidanların, bakım, sulama ve koruma işlemleri mutlaka yapılmalıdır.

... tohumları 1,5 ölçek mazot, 8,5 ölçek su karışımına atıp çıkarın. Bu işlem tohumlarınızı çok lezzetli bulan fare, böcek ve kuşlardan koruyacaktır.
60x80 ebadında 45 işlenmiş alan nasıl bir şeydir? En basitinden, bu verilen ebatlardaki arazi parçasının belirtilen derinlikte kazılıp toprağın havalandırılması ile elde edilen alandır.

Not:Verilen ölçülere katılmadığımı belirtmeliyim. Derinliğe itirazım yok.

Bir taraftan toprağın bu şekilde hazırlanması, diğer taraftan da tohumun hazırlanması, bunlar insanlara eziyet etmek için tavsiye edilimiyorsa, sizin zıpkınla açtığınız deliklere bırakacağınız tohumların çimlenme olasılığını siz takdir ediniz.

Tabii bir de: "Tohumlardan çıkan fidanların, bakım, sulama ve koruma işlemleri mutlaka yapılmalıdır." deniliyor. Gerçi siz, tohumlardan çıkan fidanların ne kadarının büyüyebileceğini, sormuyorsunuz.

Lütfen darılmayınız. Sormasanız bunları anlatmayacaktım. Tohumlar sağlamsa, şans sıfırdan, her zaman büyüktür.

Sitenizde "Toplamış Olduğunuz Şeftali - Kayısı - Erik - Vişne ve Kiraz Çekirdeklerini 3 Gün Gölgede Kuruttuktan Sonra Poşete Koyup ... Şubesine Gönderiniz." şeklinde bir duyuru var. Tohumlar bu şekilde temin edilmişse şans yoktur demek zorundayım.

Nedenini hemen söyleyeyim. Bu duyurudaki meyvelerden, herhangi birinin çekirdeği, üç gün içinde, gölgede, yeteri kadar kurumayacaktır. Üç gün sonra naylon poşete konulduğında nemli tohumlar bozulacaktır.

Ha, unuttum, bu konu sitemizde bir başlıkta konuşuluyor. "Her Çekirdek Bir Ağaçtır"

Ne yazık ki her çekirdek bir ağaç değildir.


Düzenleyen Yücel Özlem : 18-09-2007 saat 12:17 Neden: Alıntıları işaretlemek.
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön