View Single Post
Eski 28-04-2018, 22:32   #2660
anarius
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 114
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cigdemkam Mesajı Göster
Merhaba herkese, kumkuatlarımı yeni aldım.şimdi bilgi edinmeye çalışıyorum. Mesela bazı yerlerde meyveleri en geç mayısa kadar toplayın ki yenisi çıksın yazıyor , bazı yerlerde de bir sene üzerinde kalır toplamayın diyor .balkonum 16 00 da güneş almaya başlıyor, sizce akşamüstü güneşi yetersiz mi gelir ? çekirdeklerini de filizlenir diye koydum pamuğun içine, çekirdekten kumkuat yetiştiren var mı , bir de ithal kumkuat diye aldım, meyveleri çok fazlaydı artık dallar taşıyamıyor kırılıyordu, acaba ilaçlı diye mi böyle ? bir sene sonra yine böyle çok meyve verir mi ?şu an içerde tutuyorum hava geceleri 9 derece oluyor, biraz daha beklemeli miyim dışarı çıkarmak için ? teşekkürler..
Hayırlı olsun öncelikle. Bence 16:00 sonrası güneşi ile çok verim almak zor.

Çekirdekten deneyenler var ama aynı meyve olacağı garantisi yok. Meyve vereceğinin bile aslında. Bence buna ayıracağınız tüm efor ve zamanınızı elinizdeki o güzellere ayırın daha iyi.

İthaller daha profesyönel yetiştiriliyor, çok verimli olmasının nedeni budur. İlaç doğrudan verim arttırmaz, gübre arttırır.

Kumkuat -5'lere kadar normal yaşamını sürdürüyor ve bu bitkiler sürekli yer değişikliğini sevmezler, hemen yaprak dökmeye başlarlar. O yüzden sürekli balkonda durmasında fayda var.

Başarılar dilerim.

anarius Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön