View Single Post
Eski 13-04-2018, 20:56   #2
Lale Teyze
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-09-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 30
O kadar doğru ki...
Neredeyse son bir yılım diyabetle boğuşarak geçti. Rutin tahlillerde ortaya çıktığında çok da şaşırmadım. Anne ve babamda vardı.
Doktorum ilaç yazmakta kararlıydı, "İlaçsız düşürürüm." diye direndim. Tersleyerek bir ay süre verdi. Bu süre içinde günde altı kez parmaktan şeker ölçümü yapıp götürmemi istedi, diyetisyene de yönlendirdi.
Diyetisyen günde altı dilim ekmekli diyet verdi, tüm yaşamımda günde altı dilim yemediğimi söyledim. Bana göre kıştan kalma 3 kilo fazlam vardı ve baharla birlikte zaten verebilecektim.
Herneyse, Ümit Aktaş ve Canan Karatay kitaplarını okudum. Önce ekmeği ve tüm unlu yiyecekleri, pirinç ve patatesi hayatımdan çıkardım. Çay alışkanlığım yok, yerine sade granül kahve içiyordum. Aman aman içindeki şekeri anlatamam. Türk kahvesi içmeye başladım. Bol yürüyüş yaptım.
Toplamda yedi kiloyu üç ayda verdim ama çok zayıfladım. Amacım bu kadar çok kilo vermek değildi elbette ama yeme alışkanlığımı değiştirince böyle oldu.
Artık şekerim sağlıklı insanlarınkiyle aynı. Parmaktan açlık-tokluk şeker kontrolü yaptığım için biliyorum; en sağlıklı karbonhidratın yanına ekmek koyduğunuzda kan
şekerini zaptetmek mümkün değil.

Kendime başka bir doktor buldum.

Lale Teyze Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön